G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Muhalif Gazeteci Rüşvet Sarmalını İfşa Etti: Beşiktaş’ta İşletmelerin Yüzde 85’i Kaçak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevşin Mengü’nün yapımcısı Cansu Şimşek, Beşiktaş’ta yaşanan rüşvet skandalını ortaya çıkardı. Şimşek, itfaiye ekiplerinden ruhsat almak için rüşvet istendiğini ve bu durumu gazetecilik bağlantıları aracılığıyla çözmeye çalıştığını ancak yine rüşvet talebiyle karşılaştığını belirtti. Son çare olarak CHP Genel Merkezi’ne başvurmasıyla işini halledebildi.

Muhalif gazeteciler, Beşiktaş’taki iş yerlerinin büyük bir kısmının kaçak olduğunu belirtti. Sayıştay’ın 2022 raporuna göre, ilçede bulunan 20 bin 135 iş yerinden 17 bin 228’inin ruhsatı bulunmuyor. Bu da işletmelerin yüzde 85’inin kaçak olduğu anlamına geliyor. Cansu Şimşek sosyal medya hesabından Beşiktaş Belediyesi’nden aldığı birebir aynı ruhsat için rüşvet vermek zorunda kaldığını ve işleri çözmek için üst düzey bir isimden yardım aldığını paylaştı.

Şimşek, itfaiye raporu almak için rüşvet vermek zorunda kaldığını ve usulsüzlük olmamasına rağmen başka memurların da imzalarını istendiğini söyledi. İBB’nin en tepesindeki bir isme ulaşarak işini hallettikten sonra bile sorunlar bitmedi. Ruhsatı almaya gittiğinde fahiş fiyatlarla ramazan kolisi alması gerektiği bilgisi paylaşıldı. Sinirlerinin kontrolünü kaybeden Şimşek, CHP Genel Merkezi’nde bulunan bir arkadaşını arayarak yardım istedi ve ruhsatı almaya hak kazandı.

İşte bu deneyimi paylaşan Cansu Şimşek, Beşiktaş’taki her esnafın belediye işlerinin zorlu ve karışık olduğunu bildiğini ve değişim umuduyla seçimleri beklediklerini belirtti. Skandal, Beşiktaş’ta iş yapma süreçlerinin ne kadar karmaşık ve rüşvete dayalı olduğunu gözler önüne serdi. Yapılan paylaşımlarla suçlamaların üzerine gidilmesi ve halkın şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiği vurgulandı. Beşiktaş Belediyesi’nin yaşanan rüşvet iddialarına ve kaçak iş yerlerine ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muhalif Gazeteci Rüşvet Sarmalını İfşa Etti: Beşiktaş’ta İşletmelerin Yüzde 85’i Kaçak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!