G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.657,49

Muğla’da Aranan Terörist Dalaman’da Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, aranan şahıslara yönelik operasyonlarını sürdürürken, Derik ilçesinde 1994 yılında gerçekleşen terör eylemlerine katılan M.İ. isimli teröristin Dalaman’da olduğunu tespit etti. 66 yaşındaki terör örgütü üyesi, uzun süre süren fiziki takibin ardından kaldığı evde düzenlenen operasyonla yakalandı. Yapılan aramada sahte kimlik ele geçirilirken, M.İ. Ortaca’daki adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, terörist M.İ.’yi yakalamak için gece gündüz demeden çalıştı. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde teröristin Dalaman’da saklandığı bilgisine ulaşılması üzerine operasyon başlatıldı. Ekipler, teröristin bulunduğu eve düzenledikleri baskın sayesinde M.İ.’yi kıskıvrak yakaladı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın titiz çalışması sonucunda yakalanan teröristin üzerinde sahte kimlik bulunması, terör örgütü üyelerinin kendi kimliklerini gizlemek için ne kadar ileri gidebileceğini gözler önüne serdi. Terörist M.İ., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak hapse gönderilirken, adaletin terör örgütleri ve üyeleri karşısında tecrübeli ve kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceği de bir kez daha gözler önüne serildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı başarılı operasyon, terörle mücadele konusunda gösterilen kararlılığın ve titizliğin bir göstergesi oldu. Terör örgütleri ve üyelerine göz açtırılmayacağı, her türlü bilgi ve teknolojik imkanın kullanılarak halkın güvenliğinin sağlanacağı bir kez daha ortaya konulmuş oldu. Güvenlik güçlerinin teröristlerle mücadelesindeki kararlı tutumu, vatandaşların da güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Bu tür operasyonlarla terör örgütlerine göz açtırılmaması, ülkenin huzur ve güvenliği için elzem bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’da Aranan Terörist Dalaman’da Yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!