G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Motorin Fiyatları Yükseliyor: İstanbul’da Litresi 44 Lira 23 Kuruş Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle, vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmektedir. Motorine gece yarısından itibaren 2 lira 55 kuruş zam gelmiştir. Bu zam, İstanbul’da motorin litresinin 44 lira 23 kuruş, Ankara’da ise 45 lira 6 kuruş olduğu anlamına gelmektedir.

Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının Türkiye’nin de dahil olduğu ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler göz önüne alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirler arasında küçük farklılıklar göstermektedir.

Daha önce EPDK’nın fiyat değişimlerini açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıt fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını belirtmiştir. Bu durum, fiyat değişiklikleri konusunda vatandaşların bilgi sahibi olmalarını zorlaştırmıştır. TextArea 3:

Bu durum, vatandaşların akaryakıt fiyatlarında yaşanan değişiklikleri öğrenme ve buna göre hareket etme konusunda zorluk yaşamalarına neden olmaktadır. Özellikle de araç sahipleri için yakıt fiyatlarının yükselmesi, günlük hayatlarını ve bütçelerini doğrudan etkileyen bir durumdur. Bu nedenle fiyat değişikliklerinin şeffaf bir şekilde duyurulması ve halkın bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Motorin Fiyatları Yükseliyor: İstanbul’da Litresi 44 Lira 23 Kuruş Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!