G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.348.848,02

MİT’ten Büyük Başarı: PKK’nın Haraççısı ve Propaganda Uzmanı Süleymaniye’de Etkisiz Hale Getirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİT, PKK/KCK’nın Sözde Sorumlularını Ele Geçirdi

İstihbarat teşkilatı, terör örgütü PKK/KCK için yerel halktan haraç toplayan örgütün sözde sorumlularından Caize Selber ile Emine Ulaş‘ı, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, aslen Siirt kökenli olan ‘Berfin Roj’ kod adlı Caize Selber, terör örgütünün gençlere yönelik yaptığı propagandalardan etkilenerek 1999 yılında İstanbul’dan PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katıldı. Örgüt tarafından silahlandırılan Selber, Tunceli ve Erzurum’da eylem yapması için zorlandı. 2022 yılına kadar Kandil, Asos, Zap, Mahmur, Haftanin ve Hakurk bölgelerinde silahlı ve ideolojik faaliyetlerde bulundu. PKK’nın Parti Merkez Okulu’nda eğitim alan Selber, en son Süleymaniye’de toplumsal alan faaliyetlerine katıldı.

Emine Ulaş, ‘Tekoşer’ kod adlı Abdi Ulaş’ın kız kardeşidir. ‘Tekoşin Dilgeş’ kod adıyla terör örgütüne 1999 yılında katılan Ulaş, uzun yıllar Tunceli’de silahlı faaliyetlerde bulundu. Güvenlik güçleri ile çatışmalar yaşadı ve çeşitli yol kesme eylemleri gerçekleştirdi. Irak’ta ise Hakurk, Zap, Avaşin, Metina ve Kandil bölgelerinde sözde sorumlu olarak görev yaptı. Örgüt içinde gençlik, sağlık, eğitim ve toplumsal alanlarda faaliyet gösterdi.

Örgüt Üst Yönetimiyle Yakın İlişki

MİT tarafından yürütülen özel çalışmalar sonucunda, ilgili iki teröristin örgüt üst düzey yöneticileriyle yakın ilişkileri olduğu tespit edildi. PKK/KCK üyelerinin aldıkları talimatlar doğrultusunda, bölge halkını vergilendirme adı altında zorunlu haraca tâbi tuttukları, toplanan paraların ise Türk güvenlik güçlerine saldırı düzenlemek üzere kadro temini için kullanıldığı belirtildi. Ayrıca, bu iki teröristin, örgüte katılacak gençleri tespit edip teşvik ettikleri, ideolojik propaganda aracılığıyla manipülasyon yaptıkları ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar verdikleri de belirlendi.

Haklarında terör suçlarından aranma kaydı bulunan Selber ve Ulaş, MİT‘in hedef listesinde yer alıyordu. İki teröriste karşı düzenlenecek operasyon için en uygun an beklendi ve yerleri tespit edildikten sonra, Süleymaniye’de MİT’in nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT’ten Büyük Başarı: PKK’nın Haraççısı ve Propaganda Uzmanı Süleymaniye’de Etkisiz Hale Getirildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!