G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Milyonlarca Ölü Balık Volos Limanını Vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’ın Volos kentinde bulunan limanda milyonlarca ölü balık nedeniyle büyük bir sorun yaşanmaktadır. Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, ölü balıkların yol açtığı koku nedeniyle durumun dayanılmaz hale geldiğini ve turizmin ciddi şekilde etkilendiğini belirtmiştir.

Volos Belediye Başkanı Beos, yaşanan trajik olay hakkında açıklamalarda bulunarak, Carla Gölü’nden kaynaklanan milyonlarca ölü balığın kıyıları doldurduğunu ve turizme ciddi zararlar verdiğini ifade etmiştir. Beos, işadamları ve profesyonellerin uğradığı maddi kayıplardan sorumlu olanlara karşı toplu dava açma çağrısında bulunmuş ve olayın beklenmedik olmadığını belirtmiştir. Eylül 2023’ten itibaren Carla gölü ve kirlilik konusunda savcılığa aylık raporlar sunduğunu ve Başbakanlığa da gerekli bilgilendirmeleri yapmış olduğunu belirtmiştir.

Beos, Yunanistan hükümetini bu olay nedeniyle suçlamıştır. Carla Gölü’nün 1962 yılında sıtma ile mücadele amacıyla kurutulmasının ardından geçen yıl bölgede yaşanan şiddetli yağış ve sel nedeniyle gölün tekrar dolması ve normal boyutunun üç katına çıkması sonucunda yaşanan bu olayın ortaya çıktığını belirten Beos, uzmanlara göre göl sularının tatlı su balıklarını Volos kentinin bulunduğu Pagasetik Körfezi’ne taşıdığını ifade etmiştir.

Carla Gölü’nden kıyılara vuran milyonlarca ölü balık, Volos limanında büyük bir felakete yol açmış durumdadır. Belediye Başkanı Beos’un açıklamalarına göre tüm bu yaşananlar turizme ciddi bir darbe vurmuş ve kentin ekonomisini olumsuz etkilemiştir. Öte yandan, Carla Gölü’nün dolması ve göl sularının taşması gibi doğal sebeplerin yanı sıra, hükümetin de süreci yönetmekte başarısız olduğu belirtilmektedir. Uzmanlar, bu tür doğal afetlerin etkilerinin azaltılması ve benzer sorunların yaşanmaması için daha etkili tedbirler alınması gerektiğini vurgulamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milyonlarca Ölü Balık Volos Limanını Vurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!