G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.134.849,19

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak, Suriye ve Kıbrıs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, CNN Türk’te Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’e önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, Irak ile olan ilişkilere değinerek, sürekli operasyonlar düzenlediklerini ve PKK’nın Irak’ın kuzeyinde 800 köyü boşalttığını belirtti. Ayrıca Irak’ta yapılan toplantılar sonucunda PKK’nın yasaklı örgüt ilan edildiğini ve Iraklı dostlara teşekkür ettiğini dile getirdi.

Terörle mücadelede Irak’ın kuzeyinde olduklarını vurgulayan Bakan Güler, PKK’nın terk ettiği bölgelere YPG’nin yerleştiğini ve bu durumu yakından takip ettiklerini belirtti. Ayrıca PKK’ya değil YPG’ye verilen pilotaj eğitimlerinin, terör örgütlerine destek olmadığını savundu.

Bakan Güler, terörle mücadelede DEAŞ’ı etkisiz hale getirerek, Suriye’de DEAŞ’ın adının bittiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en etkili güç olduğunu vurguladı. Ayrıca İran sınırında PKK’lı teröristlerin mücadele edildiğini ve sınırdan kaçtığını belirtti.

Öte yandan Güler, hudutlarımızda güvenlik konusunda herhangi bir sorun olmadığını ve Türkiye’nin kendi toprağını korumak için kararlı olduklarını dile getirdi. Bakan, Türkiye’nin mazlumların yanında olduğunu ve Gazze’ye yardım malzemeleri gönderdiklerini açıkladı.

Güler, savunma sanayindeki çalışmalar hakkında da bilgi vererek, MARDEM, Türk Hava Yolları ve Eurofighter ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Kıbrıs’ın federal çözüm yerine eşit ve egemen iki devletli bir uygulama ile sonuçlanması gerektiğini belirtti.

Son olarak Bakan Güler, Türkiye’nin NATO’nun en güçlü ikinci ordusu olduğunu ve her zaman asker millet olarak bilindiğini vurguladı. Karadeniz’de yaşananlar hakkında ise herhangi bir kaygı duyulacak bir durum olmadığını belirtti. Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her zaman hazır olduğunu ve Türkiye’nin milli çıkarlarını gözettiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak, Suriye ve Kıbrıs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!