USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile Yeni Müfredatı Kamuoyu İle Paylaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı altında yeni bir müfredat taslağı hazırlayarak kamuoyunun görüşüne sundu. Yeni müfredatta öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içerikler yer alıyor. Taslak, uzun soluklu bir çalışma sürecinin ardından oluşturuldu ve “https://gorusoneri.meb.gov.tr” adresinden kamuoyunun görüşüne açıldı.

Yeni müfredatın hazırlık sürecinde 10 yıldan fazla bir zaman harcandı, birçok görüş alışverişi yapıldı ve analizler gerçekleştirildi. Öğretmenler, akademisyenler ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla düzenlenen çalıştaylar ve toplantılar ile müfredatın içeriği şekillendirildi. Müfredatın uygulanmasında öğrencilerin beceri odaklı öğrenmelerini sağlamak ve derinlemesine öğrenmelerine imkan tanımak hedeflendi.

Yeni müfredat, eğitim süreçlerinde öğrencilerin aktif bir rol almasını teşvik eden ve bütüncül bir eğitim modelini benimseyen bir yaklaşımı temel alıyor. Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açılardan gelişimlerini destekleyen bir yapı oluşturuldu. Türkçe’nin önemi vurgulanarak dil becerilerinin geliştirilmesi ve doğru kullanımına önem verilmesi öngörüldü.

Matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler gibi alanlarda öğrencilere kazandırılacak beceriler belirlendi. Öğrencilerin sadece akademik başarılarına odaklanılmadı, aynı zamanda onların karakter gelişimleri ve değerlerine önem verildi. “Erdem-değer-eylem Modeli” adı altında, öğrencilerin adalet, saygı ve sorumluluk gibi üst değerlere odaklanmaları teşvik edildi.

Ülkenin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlanan yeni müfredat, öğrencilere bütüncül bir eğitim sunmayı hedefliyor. Okuryazarlık becerileri, programların kesişim noktasında yer alarak öğrencilerin farklı beceriler geliştirmelerine destek olacak şekilde tasarlandı. Eğitim süreçlerinde öğrencilerin aktif katılımını sağlayacak öğrenme yaşantılarının oluşturulması ve bireysel farklılıkların merkeze alınması da yeni müfredatın temel prensipleri arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile Yeni Müfredatı Kamuoyu İle Paylaştı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!