G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.302,24

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Şartlarını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmenlik için başvuruda bulunacak adayların öncelikle en az 4 yıl öğretmenlik deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, proje okullarına atanacak adayların zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamış olmaları ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan adayların önce MEBBİS e-Personel modülünden bilgilerini kontrol etmeleri ve gerekirse düzeltme talebinde bulunmaları gerekmektedir.

Öğretmen ihtiyacı, öncelikle proje okullarının bulunduğu ildeki okul/kurumlardaki öğretmenler arasından karşılanacak. Başvurular ise 3-6 Mayıs tarihleri arasında elektronik ortamda “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinden yapılacaktır. Atamalar ise adayların tercihleri dikkate alınarak belirlenen tarihte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır.

Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğretmenler belirli bölümlerden mezun olanlar ise tercihlerinde sınırlamalara tabi olacaklardır. Atamaların sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden duyurulacaktır. Kontenjanlar ise atama aşamasında değişiklik gösterebilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı ile sektör arasında imzalanan protokoller doğrultusunda öğretmen atamaları yapılacaktır. Başvuruların il Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanması sonrasında atama sonuçları duyurulacak ve atama işlemleri 1 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirilecektir. Atama sürecinde yargı kararları ve okul normlarının değişmesi durumunda güncellemeler yapılabilecektir. Ayrıca, atamalar ulusal ve uluslararası protokoller doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Şartlarını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!