G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.138.043,62

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Taslağına Yoğun İlgi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır Valiliğini ziyaret ederek, Vali Ali İhsan Su ile görüştü ve Şeref Defteri’ni imzaladı. “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı”na katılan Tekin, bakanlık olarak taşrada doğrudan sorunları tespit edip çözüm üretme çalışmaları kapsamında kente geldiklerini belirtti. Yaptığı açıklamada, atılması gereken adımlar ve yürüyen işlerle ilgili istişareler yaptıklarını dile getirdi. Bakan Tekin, Diyarbakır’da son 20 yılda yapılan değişikliklerin eğitim öğretim alanında gözle görülür olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da derslik başına düşen öğrenci sayısının azaldığını söyledi. Ayrıca 2002-2003 eğitim öğretim yılından bu yana atanan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 80’inin bu süreçte atandığına dikkat çekti.

Diyarbakır’da 2024-2025 eğitim öğretim yılında inşaatı devam eden yaklaşık bin dersliğin hizmete sunulacağını belirten Tekin, ihtiyaç duyulan branşlarla ilgili öğretmen atamalarının devam edeceğini açıkladı. Yeni eğitim projelerinin hayata geçirileceğini söyleyen Tekin, yarın Diyarbakır’da öğretmenlerle bir araya geleceklerini ve onları dinleyeceklerini belirtti. Öğretmenlerin isteklerini ve önerilerini dinleyerek istişarede bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Bakan Tekin yeni müfredat taslağının eğitim alanındaki canlı tartışmalara yol açtığını ve toplumun her kesiminden ilgi gördüğünü vurgulayarak katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Müfredat taslağının bir hafta içerisinde 1 milyon 372 bin defa indirilerek 45 bin 636 farklı görüş bildirildiğini açıkladı. Bu katılımın kendisini oldukça mutlu ettiğini belirten Tekin, eğitim öğretim sürecinde herkesin görüşlerini dikkate alarak güçlü bir altyapı oluşturulabileceğini ifade etti.

Bir gazetecinin CHP’li milletvekillerinin bakanlık önünde yaptığı protestolar hakkındaki yorumunu istemesi üzerine Tekin, herkesin katkıda bulunabileceğini ve açık olduklarını dile getirdi. Tekin’e AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ve il başkanı da eşlik etti. Tekin, eğitimdeki gelişmelerin toplumun her kesiminden destek alarak gerçekleştireleceğine inandıklarını ifade etti. Yüzyılı Maarif Modeli müfredat taslağının kamuoyu tarafından ilgi görmeye devam ettiğini belirtti ve gelen her türlü görüşü ciddiye alacaklarını vurguladı. Tekin’in ziyareti ve yaptığı açıklamalar AA kaynaklı olarak haberleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Taslağına Yoğun İlgi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!