G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.878,48

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Öğretmene Şiddetin Ceza Yaptırımları Konusunda Hukuki Tedbirlerimizi Aldık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından TOBB İkiz Kulelerde düzenlenen Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısına katıldı. Bakan Tekin, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ın bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin baş sağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan öğretmen cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, öğretmene şiddetin ceza yaptırımları konusunda hukuki tedbirler aldıklarını belirtti.

Bakan Tekin, öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen için, “Eğitime yönelen şiddeti, engellemek üzere toplumun tamamının bir seferberlik haliyle mücadele etmesi gerektiğini yönelik inancımı bir kez daha tekrarlamak istiyorum.” sözleriyle açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yapılan hazırlık çalışmalarında, öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda hukuki tedbirlerin alındığını ve yasal düzenlemelerin metin içerisinde yer aldığını ifade etti. Bakan Tekin, bu konuda tedbirlerin alındığı yasal sürecin başlamasıyla birlikte daha etkili bir yaptırım sisteminin devreye gireceğini belirtti.

Eğitim sisteminde yapılan değişikliklere de değinen Bakan Tekin, bilgiye erişmenin zor olduğu dönemlerin geride kaldığını ve çocuklara sadece bilgi vermenin yeterli olmadığını vurguladı. Dünyadaki eğitim sistemlerini örnek alarak, müfredatın bilgiyi beceriye dönüştürebilme kapasitesine odaklanması gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde yeni müfredat taslağıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da konuşan Bakan Tekin, uygulamaya konulacak yeni müfredatın kademeli bir geçiş planıyla hayata geçirileceğini duyurdu. Yeni müfredatın başlangıç sınıflarında uygulanmaya başlanacağını belirten Bakan Tekin, ara sınıflar için ise eski müfredatın ve materyallerin devam edeceğini ifade etti.

Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda hukuki tedbirlerin alındığını ve eğitim sistemimizde yapılan değişikliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eğitime yönelik şiddetin önlenmesi ve öğrenci-öğretmen ilişkisinin güçlendirilmesi için toplumsal bir seferberliğin gerekliliğine vurgu yaparak, eğitim sisteminin geleceğe daha iyi hazırlanması adına yapılan çalışmaları aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Öğretmene Şiddetin Ceza Yaptırımları Konusunda Hukuki Tedbirlerimizi Aldık”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!