G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,68
CNY4,86
GBP44,98
EURO/USD1,10
BIST9.089,53
Petrol79,28
GR. ALTIN2.920,67
BTC2.145.914,48

MHP Sosyal Medya Sorumlusundan Hürriyet Yazarı Selvi’ye Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezi Davası sanıklarından Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebi reddedildi. MHP sosyal medya sorumlusu Hüseyin Özkan, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin tutuklanması gerektiğini belirtti. Özkan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda “Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebi reddolunduğuna göre, geriye tek bir çare kalıyor Selvi’yi Silivri’ye göndermek!” dedi. Abdülkadir Selvi, son zamanlarda Osman Kavala’nın cezaevinde tutulmasının doğru olmadığını ve “yeniden yargılanma” formulünden bahsettiği yazılarıyla dikkat çekiyordu. Cumhur İttifakı’nda özellikle MHP kanadından sert eleştiriler alıyordu.

Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı çerçevesinde, Osman Kavala’nın yeniden yargılanması için İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdi. Talep reddedilince 30 Nisan’da karara itiraz edildi. Üst mahkeme olan 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay içtihatlarını işaret etti ve kararın görevsizlik sebebiyle alındığını belirtti. Yeni bir heyet oluşturuldu. Yeniden toplanan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’nın yeniden yargılanması talebini oy çokluğuyla reddetti. Karara tekrar itiraz edilmesi bekleniyor.

Hüseyin Özkan’ın Abdülkadir Selvi hakkındaki sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu. Özkan’ın bu açıklamaları, siyasi çevrelerde tartışmalara neden oldu. Özkan’ın Selvi’ye yönelik tutuklama talebi, farklı kesimlerden farklı tepkiler almaya devam ediyor.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye gündeminde yeni bir tartışma başladı. Gezi Davası’nın sanıklarından Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebinin reddedilmesi ve Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin tutuklanması gerektiği yönündeki söylemler, kamuoyunda farklı görüşlerin oluşmasına sebep oldu. Yakın zamanda bu konularla ilgili yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Sosyal Medya Sorumlusundan Hürriyet Yazarı Selvi’ye Sert Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!