G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,16
CNY4,82
GBP44,77
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,93
GR. ALTIN2.976,79
BTC2.325.025,90

MFÖ’nün Başarılı Bas Gitaristi Özkan Uğur’un Müzik Kariyeri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1974 yılında müzik kariyerine başlayan ünlü sanatçı Özkan Uğur, Kurtalan Ekspres’ten arkadaşı Murat Ses ile birlikte Edip Akbayram’ın Dostlar Orkestrası’nda yer aldı. Ancak müzikal anlaşmazlıklar nedeniyle ayrılarak Ersen ve Dadaşlar grubuna katıldı. Taner Öngür’ün yerine bas gitara geçen Özkan Uğur, üç 45’lik yayınladıktan sonra siyasi koşullar sebebiyle Ersen Dinleten ile yollarını ayırdı. Daha sonra Selda Bağcan ile birlikte “Selda ve Dadaşlar” adıyla Türkülerimiz LP’sinde bas gitar çaldı. 1976 yılında ise Seyhan Karabay ve Kardaşlar grubunun bir 45’liğinde yer aldı.

1976’da Fuat Güner ve Mazhan Alanson ile İpucu Beşlisi’ne geçen Özkan Uğur, Seyyal Taner ile çalışmalar yaptı. Grubun dağılmasının ardından 1978 yılında Galip Boransu ve Cengiz Teoman ile Grup Karma’yı kurdu. Bu grupla birlikte 1978 Türkiye Eurovision elemelerine katılarak dördüncü oldular. 1980’lerin başında ünlü isimlerin arkasında çalarak para biriktiren Özkan Uğur, 1980-1983 yılları arasında Ferhan Şensoy’un oyunlarında müzisyen ve oyuncu olarak yer aldı.

1984 yılında MFÖ olarak müzik dünyasına adım atan Özkan Uğur, Ele Güne Karşı Yapayalnız albümüyle şöhreti yakaladı. MFÖ olarak Türkiye’yi iki kez Eurovision’da temsil ettiler. Özkan Uğur, MFÖ’de bas gitar çalarken aynı zamanda tenor ses rengiyle zor vokalleri başarıyla icra etti. Besteciliğiyle de dikkat çeken sanatçı, birçok şarkıda imzasını taşıyor. “Lay Lili Lili Lay”, “Mecburen”, “No Problem”, “New York Sokaklarında” gibi şarkılara imzasını atan Özkan Uğur, “Hep Aynı” şarkısındaki bas performansıyla da öne çıktı. Ayrıca “Bazen”, “Amanın Aman”, “O Neydi O” gibi şarkılarda vokal olarak da yer aldı. “Ali Desidero” ve “İdare Edip Gidiyoruz” gibi şarkılarda ise ses rengini değiştirerek vokal düet yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MFÖ’nün Başarılı Bas Gitaristi Özkan Uğur’un Müzik Kariyeri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!