G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,60
CNY4,86
GBP45,04
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.887,86
BTC2.134.195,48

Meteorolojiden Kritik Uyarı: Sağanak Yağış ve Karla Karışık Yağmur Tehlikesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’den gelen uyarılar doğrultusunda, yurdun birçok bölümünde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı yaşanacağı ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Genel olarak ülkemizin parçalı ve bol bulutlu olacağı belirtilirken, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca Marmara’nın batısının ve güneyinin yerel olarak yağışlı geçeceği ve toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden eseceği belirtilirken, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise öğle saatlerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Meteoroloji uyarılarında, yağışların özellikle Doğu Karadeniz’in doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olabileceği ve ani sel, su baskını, yıldırım gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Ayrıca Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiği için görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları isteniyor. Van ve Hakkari illerinde bulunan kar örtüsünün erimesiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olmaları gerektiği belirtiliyor.

Bölgeler bazında hava durumu değerlendirmesi yapıldığında, Marmara’nın parçalı ve çok bulutlu, batısının ve güneyinin sağanak yağışlı olacağı, yarın ise güney kesimlerinde toz taşınımı beklendiği ifade ediliyor. Ege bölgesinde de benzer şekilde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bu akşam saatlerinden itibaren yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde de yağışlı bir hava öngörülüyor.

Denizlerde fırtına beklentisi olmadığı belirtilirken, Karadeniz’de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan, Akdeniz’de batı ve güneybatıdan eseceği tahmin ediliyor. Görüş mesafesinde Özellikle yağış anlarında orta düzeyde düşüş yaşanabilir. Meteoroloji’den gelebilecek yeni uyarıları takip etmek ve gerekli tedbirleri almak önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteorolojiden Kritik Uyarı: Sağanak Yağış ve Karla Karışık Yağmur Tehlikesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!