G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Meteoroloji Uyardı: Tekirdağ ve Çevresinde Kuvvetli Yağış Başladı, Doğu Akdeniz’de Öğleden Sonra Sert Yağış Bekleniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı doğrultusunda, Tekirdağ ve çevresinde beklenen gök gürültülü sağanak yağış başladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz’de yarın öğle saatlerinden sonra Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde ile Kahramanmaraş’ın güneybatısında yerel olarak kuvvetli yağışlar olması öngörülüyor.

Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Avrupa Birliği’nin Copernicus uydu izleme sistemiyle yapılan ölçümlere göre, 21 Temmuz’un küresel olarak kaydedilen “en sıcak gün” olduğu belirtildi.

Ankara’da akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrasında, olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu. Bursa’nın İnegöl ilçesinde de sağanak ve dolu etkili oldu, pazar tezgahları sular altında kalırken vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı tahmin edilirken, İstanbul’un da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörüldü. Akdeniz bölgesinde de benzer şekilde yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, İstanbul, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yerel kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. Özellikle Doğu Akdeniz’de yağışların kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı.

Sarı kodlu uyarılar Adana, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş için verilirken, Tekirdağ ve İstanbul’da da gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışların yaklaşık 1-2 saat içinde İstanbul’a da ulaşacağını belirtirken, Ankara’nın da yağışlardan etkilenebileceği uyarısında bulundu.

Genel olarak, hava durumuyla ilgili detayların güncel takip edilerek ani olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu değerlendirmelere göre, hava durumu haritasında belirtilen illerde ve çevrelerinde dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önemle tavsiye ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uyardı: Tekirdağ ve Çevresinde Kuvvetli Yağış Başladı, Doğu Akdeniz’de Öğleden Sonra Sert Yağış Bekleniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!