G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.005,93

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri’ye 6 Ay Giriş Yasağı verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail polisi, Filistin halkına karşı zulmünü sürdürüyor. Mescid-i Aksa İmam Hatibi olan ve Cuma hutbesinde İsmail Heniyye için dua eden Şeyh Ekrime Sabri, İsrail polisi tarafından gözaltına alındı. Bu nedenle 6 ay boyunca Mescid-i Aksa’ya giriş yasağı aldı. Şeyh Sabri’nin avukatı Halit Zabarka, İsrail polisinin bu kararı fanatik Yahudilerin etkisiyle aldığını belirtti. Kararın hukuka uygun olmadığını ve ibadet özgürlüğüne, Mescid-i Aksa’nın kutsiyetine ve Haşimi Vesayeti’ne aykırı olduğunu vurguladı.

İsrail polisi, 2 Ağustos’ta Cuma hutbesinde İsmail Heniyye için dua ettiği için Şeyh Sabri’yi gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Şeyh Sabri’nin oturum iznini iptal edilerek Doğu Kudüs’ten çıkarılmasının planlandığını açıkladı. Bunun yanı sıra Şeyh Ekrime Sabri daha önce birçok kez gözaltına alınmış, sorgulanmış, Mescid-i Aksa’ya girişi engellenmiş ve yurt dışına çıkışı yasaklanmıştı. İsrail, Doğu Kudüs’teki kalıcı oturum statüsündeki Filistinlilerin oturum iznini iptal ederek onları Batı Şeria’ya sürmeye devam ediyor.

Şeyh Ekrime Sabri’nin avukatı, İsrail polisinin aldığı kararın hukuka aykırı olduğunu ve fanatik Yahudilerin talebi üzerine alındığını belirtti. Sabri’nin yasaklanan Mescid-i Aksa’ya girişinin ibadet özgürlüğüne, Mescid-i Aksa’nın kutsiyetine ve Haşimi Vesayeti’ne aykırı olduğunu vurguladı. İsrail polisinin zulmü gün geçtikçe artarken, Filistin halkı ayrımcılığa ve haksızlığa maruz kalmaya devam ediyor.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi olan Şeyh Ekrime Sabri’nin İsrail polisi tarafından gözaltına alınması, Filistin halkının maruz kaldığı zulmün sadece bir örneğidir. İsrail’in ayrımcı ve haksız uygulamaları, uluslararası toplumun dikkatinden kaçmamaktadır. Filistin halkının haklarına saygı duyulmalı, ibadet özgürlüğüne ve insan haklarına saygı gösterilmelidir. İsrail polisinin keyfi uygulamaları ve hukuksuz kararları kınanmalı ve uluslararası toplumun bu konuda daha fazla adım atması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri’ye 6 Ay Giriş Yasağı verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!