Mersin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin OSB’nin 6. Genişleme Bölgesi için resmi çalışmaların başladığını duyurdu. Tekli, yeni yatırımlarla birlikte istihdamın artacağını ve Mersin’in uluslararası bir üretim merkezi haline geleceğini belirtti.
1993 yılında 380 hektar alanda kurulan Mersin OSB, ek yatırımlarla sürekli olarak büyümeye devam ediyor. Onayı alınan 5. Bölge ile toplamda 1.083,5 hektarlık bir alana ulaşan OSB’de, şimdi de 6. Bölge için hazırlıklara başlandı. Müteşebbis Heyet tarafından alınan karar doğrultusunda, yeni bölge çalışmaları şehrin sanayi kapasitesini artırmayı amaçlıyor.
Başkan Tekli, Mersin OSB’de faaliyette bulunan firmaların yaklaşık 25 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti. Mersin OSB’nin Türkiye’nin üretim gücüne önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Tekli, “Devletimizin sağladığı imkanlar ve destekler sayesinde çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Türkiye, her geçen gün devlet politikaları ve yatırım hamleleri ile gelişiyor. Bizler de bu gelişime Mersin’den yatırım, istihdam ve üretim ile destek veriyoruz. Mersin OSB, limanı ve kara-hava bağlantıları sayesinde stratejik bir konumda bulunuyor. Bu avantajları kullanarak ihracatımızı artırmakta ve ülke ekonomisine değer katmaktayız” şeklinde konuştu.
Mersin’deki 3 faaliyette bulunan organize sanayi bölgesinin yanı sıra, yapımı devam eden 4. organize sanayi bölgesi ile, toplamda 823,5 hektar alana sahip olduklarını vurgulayan Tekli, “Ağırlıklı olarak çelik konstrüksiyon, gıda, plastik, makine, mobilya, kimya, cam gibi 14 farklı sektörde faaliyet gösteren bölgemizde, ek alan yatırımları ve teknoloji yatırımları hız kesmeden sürüyor. 4. Bölge’deki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bu alanda 6 bin yeni istihdam hedefleniyor. Onayı alınan 5. Bölge ile birlikte toplamda 1.083,5 hektar alana sahip olacağız” ifadelerini kullandı.
Tekli, 6. Bölge’nin sanayi kapasitesini artıracak önemli bir stratejik hamle olduğuna dikkat çekerek, “Yeni yatırımlar, Mersin’in üretim gücünü artırarak sanayimizin rekabetçiliğini artıracaktır. Ayrıca, bu bölge ihracat potansiyelimizin büyümesine de doğrudan katkıda bulunacaktır. Gençlerimiz sanayi ile daha fazla buluşacak. 6. Bölge, Mersin’i sadece bölgesel değil, küresel bir üretim merkezi haline getirecek” dedi.
Sanayi sektörünün Mersin’in ekonomik kalkınmasındaki en güçlü dinamiklerden biri olduğunu vurgulayan Tekli, yapılan her yatırımın şehre katma değer ve istihdam olarak geri döndüğünü aktardı. Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nin, üretim kapasitesi, ihraç hacmi ve sağladığı istihdam ile şehrin can damarı olduğunu ifade eden Tekli, bu firmaların uluslararası piyasalara da açılıp Mersin’in marka değerini artırdığını belirtti. “Lojistik avantajlarımız, limanımız ve havaalanımız ile birleştiğinde sanayi için büyük bir stratejik üstünlük sağlamaktadır. Bu nedenle bölgemizde yapılan her yatırım, şehirimize istihdam, katma değer ve sürdürülebilir kalkınma olarak geri dönmektedir” diye ekledi.
Teknolojik altyapı ve Ar-Ge yatırımlarının önemine de değinen Tekli, “Mersin’in sanayiyle büyümesi yalnızca kente değil, Türkiye’nin üretim gücüne de katkı sağlamakta. Bu yüzden yeni sanayi alanları açmak, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” dedi.
Tekli, sözlerinin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Mersin Valisi Atilla Toros’a destekleri için teşekkür etti.