G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Menderes’in Sanat Festivali: İMECE Sanat Günleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Bölgesi’nin gözde tatil merkezlerinden Menderes ilçesi, 7 gün boyunca sanata ev sahipliği yaptı. Menderes Belediyesi’nin himayelerinde düzenlenen “İmece Sanat Günleri”, bölge halkını sanatçılarla buluşturarak benzersiz bir kültürel deneyim yaşattı. 

Tiyatro, illüzyon, meddah, kukla ve çocuk oyunları gibi çeşitli sanat dallarından örneklerin sergilendiği etkinlikler, Menderes ve çevre beldelerinde yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçılar, yedi gün boyunca ilçenin her köşesinde performanslarını sergiledi. 

TIYATRO VE GÖSTERI SANATLARININ YILDIZLARI MENDERES’TE 

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in öncülüğünde gerçekleştirilen İmece Sanat Günleri‘nde, Umut Tiyatrosu‘nun “Pırasa-Hapşu” adlı çocuk oyunu, Hayal Tiyatrosu’nun Karagöz-Hacivat gösterisi, İlizyonist Veysel Bozdağ‘ın sihirbazlık performansları ve Meddah Ümit Görgülü’nün geleneksel anlatıları büyük beğeni topladı. 

Afyon’dan gelen tiyatro sanatçısı Mehmet Yetere’nin Nasrettin Hoca canlandırması ise özellikle çocuklar arasında yoğun ilgi gördü. Yetere, Denizli’li Devlet Sanatçısı Özay Gönlüm’ün “Nene’ye Mektubu” ve “Torunun Nene’ye Mektubu” eserlerini seslendirerek halkın gönlünü fethetti. 

Sokak Sanatçıları Grubu’nun animasyon gösterileri, Umut Tiyatrosu’nun çocuk oyunları ve Hayal Tiyatrosu ekibinin Hacivat-Karagöz temsilleri de izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

REKOR KATILIM: 17 BIN 500 KIŞI 

İlk yılında düzenlenen İmece Sanat Günleri’ne Menderes, Gümüldür, Özdere ve Çile köyü olmak üzere toplam 17.500 kişi katıldı. Menderes ilçe merkezindeki etkinliklere 8.000, Gümüldür’deki programa 4.000, Özdere’deki programa 5.000 ve Çile köyündeki etkinliğe ise 500 kişi katıldı. 

Pazar günü düzenlenen kortej yürüyüşüyle sona eren İmece Sanat Günleri, her yıl geleneksel hale getirilerek daha da zenginleştirilecek. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “Sanatın her dalından örneklerin sergilendiği bu etkinlikle, Menderes ve çevre bölgelerin kültürel zenginliğini gün yüzüne çıkardık. Gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğini umuyoruz” dedi. 

GELENEKSEL SANATLAR YENIDEN CANLANDIRILDI 

İmece Sanat Günleri’nde, Türkiye’nin kültürel mirasına ait birçok geleneksel sanat formu da sergilendi. Hayal Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Veysel Bozdağ’ın yönettiği Karagöz-Hacivat gölge oyunu, yöre halkı tarafından büyük ilgi gördü. Bazı beldelerde dekor taşıma zorluğu nedeniyle sahnelenemeyen gölge oyunu, halkın özlemini giderdi. 

Kültür Bakanlığı Sanatçısı Ümit Görgülü ve ekibinin sergilediği Meddah gösterileri de geleneksel sanatlarımızın yeniden canlandırılmasına katkı sağladı. Görgülü’nün “Atçalı Kel Mehmet” tiplemesi, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

SANAT VE ÇOCUKLAR 

İmece Sanat Günleri‘nde çocuklar da ihmal edilmedi. Umut Tiyatrosu’nun “Pırasa-Hapşu” adlı çocuk oyunu, minik seyircilerin yoğun ilgisini çekti. Afyon’dan gelen tiyatro sanatçısı Mehmet Yetere’nin Nasrettin Hoca canlandırması da özellikle çocuklar arasında büyük beğeni topladı. Çocuklar, Nasrettin Hoca ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. 

İlizyonist Veysel Bozdağ‘ın sihirbazlık gösterileri de hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından ilgiyle izlendi. İp oyunları, alevli gösteriler ve baston numaraları, meraklı seyircilerin ilgisini çekmeyi başardı. 

GELECEK YILLARDA DAHA DA BÜYÜYECEK 

İlk yılında büyük başarı elde eden İmece Sanat Günleri, her yıl geleneksel hale getirilerek daha da zenginleştirilecek. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “Sanatın her dalından örneklerin sergilendiği bu etkinlikle, Menderes ve çevre bölgelerin kültürel zenginliğini gün yüzüne çıkardık. Gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğini umuyoruz” dedi. 

Pazar günü düzenlenen kortej yürüyüşüyle sona eren İmece Sanat Günleri, Menderes halkının sanata olan tutkusunu bir kez daha sergiledi. Kültür ve sanatın buluşma noktası olan bu etkinlik, Menderes’i sanat merkezi haline getirmeyi hedefliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Menderes’in Sanat Festivali: İMECE Sanat Günleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!