USD32,21
EURO35,06
CNY0,000000
GBP40,94
EURO/USD1,09
BIST10.688,97
Petrol84,31
GR. ALTIN2.525,82
BTC2.156.870,95

Mehmetçik, Katar’da Faaliyetlerine Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Karargahı, Katar Silahlı Kuvvetleri ile birlikte faaliyetlerini sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntüler, Katar Türk Müşterek Kuvvetleri bünyesinde görev yapan Mehmetçik’e ait askeri eğitim, yardım ve danışmanlık faaliyetlerini gözler önüne seriyor. Mehmetçik, Katar’da başarılı bir şekilde görevine devam ediyor.

KN-12 keskin nişancı tüfeği ile Katar’daki faaliyetlerine devam eden Mehmetçik, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine 2022 yılında katılan bu tüfekle görev yapmaktadır. MKE tarafından geliştirilen KN-12, değişken kalibreli yapısıyla farklı mühimmatları kullanabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca Katar’daki Türk ve Katar askeri birliklerinde MPT-76, MPT-55/K ve KNT-76 gibi tüfekler de kullanılmaktadır.

Katar Türk Müşterek Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren birliklerin envanterinde bulunan ZMA-15, T155 Fırtına K/O ve Fırtına Obüs gibi silahlar, yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren 25 mm Nefer silah kuleli Modernize ZMA ile Poyraz mühimmat yükleme sistemlerini içermektedir. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan bir modernizasyon ve geliştirme projesi kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere Zırhlı Muharebe Araçları (ZMA) için çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na hizmet verecek olan “NEFER” Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ve DROPS aracının muayene ve kabul işlemlerinin başarıyla tamamlandığı belirtilmiştir. Katar Türk Müşterek Kuvvetleri içerisinde olumlu bir ivmeyle devam eden faaliyetler, Türkiye’nin savunma sanayindeki gücünü ve başarısını bir kez daha ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mehmetçik, Katar’da Faaliyetlerine Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!