G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

MASQUERADE CLUB’TA FACİA: 29 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ YANGININ DETAYLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da bulunan Masquerade Club adlı gece kulübünde yapılan tadilat sırasında çıkan yangın, hızla yayılarak binanın üst katlarına sıçradı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek alevlere müdahale etmeye başladı ancak içeride bulunan işçiler için zaman çok kısıtlıydı. İlk müdahalede 2 kişinin cansız bedenine ulaşan ekipler, daha sonra birçok işçiyi ağır yaralı olarak çıkardı.

İstanbul Valiliği, yangında çoğu işçi olmak üzere 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 işçinin ise tedavi altında olduğunu açıkladı. Vali Davut Gül, binada herhangi bir patlamanın yaşanmadığı bilgisini paylaştı ve gece kulübünün ruhsatının 1987’de verildiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine gelerek yangına müdahale edildiğini ve yapılan incelemelerde herhangi bir tadilat ya da inşaat başvurusunun bulunmadığını aktardı. İmamoğlu, içerde yığılmış malzemelerin düzensizliğine dikkat çekti ve işletmenin 1987’de ruhsatlandırıldığını hatırlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında 3 savcının görevlendirildiğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 3 başmüfettiş ve 2 iş müfettişinin olayı inceleyeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da İçişleri Bakanı arayarak bilgi aldı.

Yangının meydana geldiği mekanda sahne çalışması yapıldığı ve pek çok işçinin mahsur kaldığı öğrenildi. Faciada hayatını kaybeden 29 kişinin isimleri belirlendi ve aralarında DJ ve aşçıların da olduğu görüldü.

Masquerade Club, yerli ve yabancı ünlülerin sıkça uğradığı bir mekân olarak biliniyordu. Gece kulübünde R&B ve Hip Hop müziği çalınıyor ve dünya çapında ünlü isimler de sahne alıyordu.

Soruşturma kapsamında gece kulübünün ortakları ve işletme sorumluları gözaltına alındı. İş güvenliği uzmanları, olayda birden fazla ihmal olduğunu belirtirken, yangının çıkış nedeni ve mekândaki güvenlik önlemleri de detaylı bir şekilde inceleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MASQUERADE CLUB’TA FACİA: 29 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ YANGININ DETAYLARI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!