G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

MASFED Tahkim Mekanizması: Kusurlu Araç Sorunlarına Hızlı Çözüm Yolu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), ikinci el araç alımlarında sık karşılaşılan kusurlu araç sorunlarının çözümü için bir tahkim mekanizması olan MASFEDTAM’ı kurdu. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, bu sorunların önüne geçmek amacıyla disiplin kurulu oluşturduklarını ve kurula bir yıl içinde 600 başvuru yapıldığını belirtti. Araç alım satım sorunlarının çözümü için Adalet Bakanlığından arabuluculuk ve alternatif uyuşmazlık yetkisi aldıklarını ve MASFEDTAM’ın Türkiye genelinde yaşanan her türlü sorunlu araç alım satımlarına hızlı bir şekilde çözüm sağlayacağını söyledi.

MASFEDTAM Başkanı Salih Kılınç, başvuruların telefonla veya web sitesi üzerinden yapılabileceğini ve bu başvuruların hızla değerlendirilerek en fazla 1 hafta içinde çözüme kavuşturulacağını belirtti. Tahkim sürecinin başlaması için tarafların anlaşması gerektiği ve belirlenen zararın ödenmemesi durumunda icra takibi başlatıldığını ifade etti. Kılınç ayrıca, ücret konusunda mahkemelere göre daha düşük ücret aldıklarını ve vatandaşların yaşanan anlaşmazlıklarda tahkim hizmetinden yararlanmak için karşılıklı imzalı bir dilekçe vermeleri gerektiğini belirtti.

MASFED Başkanı Erkoç, MASFEDTAM’ın şu anda sadece Ankara’da faaliyet gösterdiğini ancak yakın zamanda Türkiye’nin farklı bölgelerinde de hizmet vermeyi planladıklarını açıkladı. Bu mekanizma sayesinde, araç alım satımıyla ilgili yaşanan sorunların mahkemeye gitmeden hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Bu da devlete yük olmadan sorunların çözüme ulaştırılmasına olanak tanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MASFED Tahkim Mekanizması: Kusurlu Araç Sorunlarına Hızlı Çözüm Yolu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!