G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Marmaris’te kaçak organizasyon: 5 Suriyeli yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, polisin durdurduğu kapalı kasalı kamyonetteki gizli bölmede, Suriye uyruklu 5 kaçak yakalandı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, Aydın’dan Muğla’ya giriş yapan kapalı kasa bir kamyoneti takibe aldı. Kamyonet, Gökova Kavşağı’nda durdurularak arama yapıldı. Arama sonucunda, gizli bölmede 4’ü kadın 1’i erkek Suriye uyruklu kaçaklar bulundu. Kaçaklar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, 5 Türk organizatör şüphelisi ise gözaltına alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aldıkları ihbar doğrultusunda harekete geçerek Marmaris’e kaçak göçmen taşıyan bir kamyonetin izini sürdü. Kamyonetin Aydın’dan Muğla’ya giriş yaptığı tespit edildi. Gökova Kavşağı’nda durdurulan kamyonetin aranması sonucunda, içerisinde gizlenmiş 5 kaçak bulundu. Yakalanan kaçaklar, Muğla İl Göç İdaresi’ne teslim edilerek sınır dışı edilmek üzere işlemlere başlandı.

Kaçak göçmen taşıyan kamyonetteki 5 kişiden 4’ünün kadın, 1’inin erkek olduğu belirlendi. Kaçaklar, Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken, polisin titiz çalışması sayesinde yakalandı. Suriye uyruklu kaçaklar, sağlık kontrolünden geçirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilecek. Gözaltına alınan 5 Türk organizatör şüphelisi ise adli makamlara sevk edilerek haklarında soruşturma başlatılacak.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi, kaçak göçmenleri taşıyan organizatörleri takip ederek operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Halkın da duyarlılığı sayesinde birçok kaçak göçmenin yakalanması sağlanıyor. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan başarılı operasyonlarla, sınır güvenliğinin sağlanması ve yasa dışı göçmenlerin engellenmesi hedefleniyor. Bu tür operasyonlar, ülkenin sınırlarının korunması ve ulusal güvenliğin sağlanması için önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmaris’te kaçak organizasyon: 5 Suriyeli yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!