G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Mandela’nın Torunundan ‘İsrail’i Olimpiyat Oyunlarından Men Edin’ Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Müslüman Forumu, Nelson Mandela’nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela’nın katılımıyla Çırağan Sarayı’nda toplandı. Forumda, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliama tepki gösterilerek, çözüm önerileri tartışıldı. Toplantının ana gündemi, İsrail’in 2024 Paris Olimpiyatları’ndan men edilmesi çağrısıydı.

Nkosi Zwelivelile Mandela’nın Açıklamaları

Toplantıda konuşan Nkosi Zwelivelile Mandela, “Son 9 aydır bir soykırım yaşanıyor. Bombalar spor tesislerinin ve sporcuların üzerine yağıyor. Bu nedenle Olimpiyat Komitesi’ne başvurarak, Siyonist İsrail devletinin olimpiyatlardan men edilmesini talep ettik.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılar ve Hedefler

Çırağan Sarayı’ndaki zirveye, Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul Vakhed Niyazov, Türkiye Temsilcisi Rüstem Hamidoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Avrupa Müslüman Forumu Konsey Üyesi Lauren Booth ve uluslararası din adamları, yazarlar ve akademisyenler katıldı. Forumda, Filistin halkının özgürlük mücadelesine uluslararası dikkat çekmek amacıyla çeşitli stratejiler tartışıldı.

Provokasyon ve Güvenlik Uyarıları

Toplantıda, Abdul Vakhed Niyazov, Fransa’da Filistin’e destek veren insanlara yönelik bir provokasyon hazırlığı olduğuna dikkat çekerek, “Olimpiyat oyunlarından önce veya esnasında terörist saldırılar meydana gelebilir.” uyarısında bulundu. Ayrıca, Lozan’da Olimpiyat Komitesi’nin önünde ve Cenevre’deki Birleşmiş Milletler Binası önünde protesto gösterileri düzenleneceğini duyurdu.

Mandela’nın Mirası ve Filistin Davası

Nkosi Zwelivelile Mandela, Filistin’de yaşananları büyük babası Nelson Mandela’nın apartheid rejimine karşı verdiği mücadeleye benzeterek, “Filistin, büyük babamın kalbinde her zaman özel bir yer tutmuştur.” dedi. Mandela, “Soykırım bir oyun değildir. Etnik temizlik madalyalarla ödüllendirilemez. Olimpiyat meşalesi yanarken, binlerce Filistinli çocuk bunu göremeyecek.” şeklinde konuştu.

Sonuç ve Gelecek Hedefler

Nkosi Zwelivelile Mandela, “Olimpiyatlar başladığında birçok kadın, çocuk ve sporcu bu oyunlara katılamayacak ve izleyemeyecek.” diyerek, uluslararası toplumun bu duruma duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı. Mandela’nın bu çağrısı, Filistin davasına uluslararası alanda dikkat çekme çabalarının önemli bir parçası olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mandela’nın Torunundan ‘İsrail’i Olimpiyat Oyunlarından Men Edin’ Çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!