USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.057,27

Malezya Kraliyet Donanması, STM’yi Seçti: Üç Korvet Türkiye’de İnşa Edilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malezya Kraliyet Donanması (RMN), LMS Batch-2 programı kapsamında üç savaş gemisi için STM’yi seçti. Türkiye ile Malezya arasında savunma ürünlerinin devletten devlete tedarikine dair Mutabakat Zaptı imzalandı ve STM tarafından inşa edilecek korvetler için Kabul Mektubu takdim edildi. Savunma Sanayii Başkanlığı’na göre bu proje, Türk savunma sanayiine öncelikli yer sağlayacak.

Malezya Kraliyet Donanması için STM tarafından inşa edilecek olan üç korvetin tasarımı, Türkiye’de gerçekleştirilecek. Gemilerin inşasına bu yıl başlanacak ve 3.5 yıl içinde teslim edilecek. ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi Türk Savunma Sanayii firmalarının ürünleri gemilerde kullanılacak. Gemiler, modern silah sistemleri, sensörler ve kontrol sistemleri ile donatılacak.

Gemilerde; 30 mm MUHAFIZ Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi, CENK 3D Arama Radarı, ARES 2D Su Üstü Radar ED sistemi, Akrep Atış Kontrol Radarı, Chaff Aldatma Sistemi, IFF Dost-Düşman Tanıma Sistemi, ATMACA Gemisavar Füzesi, Savaş Yönetim Sistemi ve 76 mm top atış kontrol sistemi yer alacak. Gemiler, 99,56 metre boya, 2500 ton deplasmana sahip olacak ve 26 knot maksimum hıza ulaşabilecek.

Bu proje, Türkiye ile Malezya arasında deniz platformları üzerine işbirliklerinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Malezya Korvetleri, geniş görev yelpazesinde Malezya Donanması’na hizmet verecek şekilde tasarlanacak. Malezya’da savunma fuarına Türkiye’den yoğun katılım sağlanırken, projenin hayata geçirilmesiyle Malezya’nın savunma ürünlerine dair devletten devlete imzalanan ilk resmi belge olan Mutabakat Zaptı ile yeni bir stratejik ortaklık dönemi başlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malezya Kraliyet Donanması, STM’yi Seçti: Üç Korvet Türkiye’de İnşa Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!