G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO37,04
CNY4,81
GBP44,77
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,45
GR. ALTIN2.959,63
BTC2.303.704,87

Malatya’daki 5.9 Büyüklüğündeki Depremin Ardından AFAD’dan İlk Açıklamalar: Panik Var, Ama Korkulacak Durum Yok!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez üssü Elazığ’ın Maden ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye intikal eden Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ahmet Erdem, Elazığ Valisi Zeynep Korkmaz ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan AFAD Başkanı Erdem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personelinin hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

* “Şu ana kadar depremden etkilenen illerimizden 112 Çağrı Merkezimize toplam 1500 ihbar iletilmiştir. Bu ihbarların 1200’ü bilgi almak amaçlı, 300’ü ise yardım talepleriyle ilgilidir. Ayrıca, bu deprem sonrasında meydana gelen en büyüğü 3.5 olan 220’den fazla artçı sarsıntı kaydedilmiştir. Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız verilere göre, 260 vatandaşımız korku ve panik nedeniyle etkilendi. Genel olarak çok ağır bir durum yaşanmadığını söyleyebilirim. Elazığ’da 1 ve Malatya’da 5 vatandaşımızın kontrol amacıyla hastanede tedavi süreçleri devam ediyor. Bu şiddetteki depremler sonrasında ülkemizdeki yapıların iyileştirilmesi ile büyük olumsuzluklar beklememekteyiz.”

“20 İHBAR ALINDI”

AFAD Başkanı Erdem, Sivas’ta meydana gelen deprem sonrası yaşanan panik nedeniyle 20 ihbar aldıklarını belirterek, “Sivas’ta da yerinde tarama ve hasar tespit çalışmaları hızla sürdürülmektedir” dedi.

Elazığ Valisi Zeynep Korkmaz ise deprem sonrası resmi olarak 480 bina üzerinde inceleme yapıldığını aktararak, “23 okulda sıva ve boya dökülmesi sebebiyle onarım ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu okullarda 2 gün süreyle eğitime ara verilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya’daki 5.9 Büyüklüğündeki Depremin Ardından AFAD’dan İlk Açıklamalar: Panik Var, Ama Korkulacak Durum Yok!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!