G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Mahkeme Başkanının Başörtülü Olması Nedeniyle Reddi Hakim Talebinde Bulunan Avukata Suç Duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen uyuşturucu duruşmasında, mahkeme başkanının başörtülü olmasından dolayı reddi hakim talebinde bulunan sanık avukatı Alperen Demirdiş hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, haksız gerekçe ile hakimleri reddetme ve davanın gereksiz yere uzamasına neden olma gibi suçlamalarla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Barosu’na suç duyurusunda bulunuldu.

Başsavcılığa sunulan dilekçede, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın herkese vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyeti tanıdığı hatırlatılarak, kamu kurumlarındaki başörtüsü yasağıyla ilgili yasal bir düzenleme bulunmadığı belirtildi.

Avukat Demirdiş’in hakim talebinin din ve vicdan hürriyetine zarar verdiği vurgulanan dilekçede, başörtüsü takan kadınlara karşı gösterdiği hareketin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Ankara Barosu’na sunulan dilekçede ise, avukat Demirdiş’in davranışları ve duruşması nedeniyle disiplin işlemlerinin yapılması talep edildi.

Olayın geçmişine bakıldığında, sanık avukatı Demirdiş’in mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olmasından dolayı reddi hakim talebinde bulunması üzerine mahkeme başkanı savunma almadan yargılamayı durdurmuştu. Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın avukat Demirdiş hakkında soruşturma başlattığını açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mahkeme Başkanının Başörtülü Olması Nedeniyle Reddi Hakim Talebinde Bulunan Avukata Suç Duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!