G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.491,24

Lübnan Hizbullahı’nın İsrail’e Roketli Saldırısı Dikkatleri Üzerine Çekti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullahı arasındaki gerilim, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyindeki Hayfa ve Nasıra kenti çevresine yapılan roket saldırılarıyla zirveye ulaştı. İsrail ordusu iç cephe komutanlığının Hayfa’nın kuzeyindeki Lübnan sınırına kadar uzanan Celile gibi bölgelerde yeni güvenlik talimatları yayınlamasıyla birlikte Hayfa ve Nasıra kentlerinde saldırı alarmları çalmaya başladı. Lübnan’dan atılan 15 roketin İsrail topraklarına ulaştığı ve Nasıra’da bir füzenin yangına neden olduğu bilgileri de televizyonlarda ve sosyal medyada yer aldı. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hizbullah’ın son saldırısında Ramat David Hava Üssü hedef alındı.

Lübnan’dan yapılan açıklamada, Hizbullah’ın İsrail topraklarına onlarca roket attığı ve birçok noktayı hedef aldığı belirtildi. Saldırı sonucunda bir kişinin hafif şekilde yaralandığı ve hava üssü çevresine isabet eden roketlerin yangına yol açtığı aktarıldı. Bu saldırılar sonrasında İsrail ordusu iç cephe komutanlığı yeni güvenlik talimatları yayınladı ve vatandaşlara uyarıda bulundu. Açık alanlarda toplanmalar kısıtlandı ve plajlar kapatıldı.

Çatışmalar, 21 Eylül tarihinde başlayarak karşılıklı gerilimle devam etti. Hizbullah, 100’den fazla roketle İsrail’in kuzeyine saldırırken, İsrail ordusu Lübnan içinde ve güneyinde birçok noktada hava saldırıları düzenledi. Beyrut’a yapılan hava saldırısında ise birçok kişi hayatını kaybetti. İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalar, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam etmekte olup uluslararası toplum bölgesel bir savaş riskine dikkat çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan Hizbullahı’nın İsrail’e Roketli Saldırısı Dikkatleri Üzerine Çekti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!