G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Lezita Fabrikasında Çalışan İşçiler Grevde: Yönetim Masaya Oturmuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lezita Fabrikası’nda çalışan Öz Gıda İş Sendikası üyesi işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmesi yetkilerine rağmen Lezita yönetiminin görüşme masasına oturmayı reddetmesi sonucu greve başladı. Fabrikanın otopark alanında toplanan sendika üyesi işçiler, işletmenin girişine “bu iş yerinde grev var” yazılı pankart astılar.

Öz Gıda İş Sendikası Basın Sözcüsü İsmail Uğur, fabrika önünde yaptığı açıklamada, Lezita’da örgütlenerek toplu iş sözleşmesi yetkisini aldıklarını ve Lezita yönetiminin görüşme masasına oturmayı reddettiğini belirtti. Uğur, grevden başka çıkar yol olmadığını belirterek, grevin işveren TİS masasına oturuncaya kadar süreceğini söyledi. Ayrıca, şirket yönetiminin işçinin iradesini kırmak için yasa dışı yollara başvurduğunu iddia etti.

7 Mart’ta greve başlayan Lezita işçilerinin yerine Hintli işçiler transfer edildiği iddiası ortaya atıldı. Öz Gıda-İş yetkilileri, grevi kırmak için getirilen Hintli işçilerin Turgutlu’da bir apartmana yerleştirildiğini tespit etti. Abalıoğlu Lezita yetkilileri, Hintli işçilerin fabrikada çalıştırılmak üzere getirildiğini doğruladı. Bu durum, işçiler arasında huzursuzluk yaratarak grevdeki dayanışmayı zedeledi.

Grevi desteklemek amacıyla diğer sendikalar da harekete geçti. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Lezita’daki işçilere destek ziyaretinde bulundu. Atalay, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını ve grevin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, işçilerin yaşadığı sıkıntıları dinleyerek sendika adına dayanışma mesajları iletti.

Öz Gıda-İş Sendikası, Lezita’daki grevde kararlı olduklarını ve taleplerinin karşılanması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Öte yandan, Lezita fabrikasının ise henüz bir açıklama yapmadığı ve grev nedeniyle üretimin durduğu belirtildi. Grev sürecinin nasıl sonuçlanacağı ve şirket ile işçiler arasında nasıl bir uzlaşma sağlanacağı merak konusu olarak beklenirken, sendika üyesi işçilerin kararlılığı ve dayanışması dikkat çekici bir şekilde devam etmekte.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lezita Fabrikasında Çalışan İşçiler Grevde: Yönetim Masaya Oturmuyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!