G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,54
CNY4,85
GBP44,85
EURO/USD1,09
BIST9.055,41
Petrol78,92
GR. ALTIN2.913,37
BTC2.075.173,96

Kuşkonmazın Sağlığınıza Sunduğu Sayısız Fayda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuşkonmaz, hem lezzetiyle hem de besleyici özellikleriyle dikkat çeken bir sebzedir. Yemeklerde kullanıldığı gibi salata olarak da tüketilebilen bu sebze, sağlığa birçok fayda sağlar. Sindirim sisteminden kalp sağlığına, bağışıklık sisteminden kemik güçlenmesine kadar birçok alanda faydaları bulunur.

Kuşkonmazın sağlığa faydaları arasında sindirim sistemi dostu olması başta gelir. İnülin içeriği sayesinde sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin artmasını sağlayarak sindirimi düzenler ve kabızlık sorununu önler.

Özellikle folik asit (B9 vitamini) bakımından zengin olan kuşkonmaz, hamilelik döneminde bebeğin sağlıklı gelişimine katkı sağlar. Folik asit, doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur.

Antioksidan açısından zengin olan kuşkonmaz, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve erken yaşlanmayı engeller. Ayrıca idrar söktürücü özelliğiyle vücutta ödem ve şişkinliği azaltır.

Kalp ve damar sağlığını koruyan kuşkonmaz, folik asit ve potasyum içeriğiyle damar sertliği ve kalp hastalığı riskini azaltır. Ayrıca kan şekeri seviyelerini dengeleyerek diyabet riskini azaltmada etkilidir.

Düşük kalorili olmasına rağmen lif bakımından zengin olan kuşkonmaz, kilo kontrolüne yardımcı olur. Aynı zamanda K vitamini içeriğiyle kemik sağlığını destekler ve göz sağlığını olumlu etkiler.

Kuşkonmazın sağlık açısından birçok faydası bulunmasına rağmen yeterince ilgi görmeyen bir sebzedir. Bu sebeple düzenli olarak tüketilmesi önerilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuşkonmazın Sağlığınıza Sunduğu Sayısız Fayda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!