G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO37,06
CNY4,79
GBP44,57
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,00
GR. ALTIN2.956,32
BTC2.308.254,26

Kurtulmuş’un Sözleri Siyasi Arenada Tartışma Yarattı: Erdoğan’dan Gizli Kabul!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u Ağırladı

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u kabul etti.

Kabul, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı bir formatta gerçekleştirildi. Erdoğan’ın bu görüşmesi, Kurtulmuş’un anayasa ile ilgili yaptığı ve tartışma yaratan açıklamaların ardından geldi.

Kurtulmuş’un Açıklamaları

Kurtulmuş, yaptığı bir açıklamada "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Devletin milleti olmaz, devletin ülkesi olmaz. Bu ifadenin ‘Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü’ olarak yeniden düzenlenmesi lazım,” şeklinde konuşmuştu.

Bunun ardından, kendisine atfedilen ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirtti. Yapmış olduğu konuşmada, "Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmamda, sanki 3. madde ile ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi bir algı oluşturulması, en hafif tabiriyle bir algı yönetimidir, bunu kabul edemem," dedi.

Kurtulmuş, konuşmasının herhangi bir yerinde "3. madde" ifadesinin geçmediğini vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu: “Benim vurguladığım nokta, usulün esastan önce geldiğidir. Anayasada hangi maddelerin belirleneceğinden ziyade, anayasanın nasıl hazırlanacağına, demokratik ve şeffaf bir şekilde süreçlerin nasıl yürütüleceğine dair meseleleri ifade ettim. 3. madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi gösterilmesi, en hafif tabiriyle haksızlık ve yanlışlık olup, bir algı operasyonudur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtulmuş’un Sözleri Siyasi Arenada Tartışma Yarattı: Erdoğan’dan Gizli Kabul!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!