USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Kuduz Tehlikesi: 2 Mahalle Karantinaya Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, 22 Nisan tarihinde Meydancık Mahallesi’nde sahipsiz bir köpeğin büyükbaş hayvanlara saldırdığı bildirildi. Ekipler tarafından yakalanan ve müşahede altına alınan köpekten alınan numunenin Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi.

Yapılan analiz sonuçlarına göre köpekte kuduz tespit edilmesi üzerine Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinin karantinaya alındığı açıklamada belirtildi. Ayrıca, komşu mahalleler olan Tavla, Koçören, Hancağız ve Hüseyinli mahallelerinin de gözetim bölgesi olarak takip edileceği, kuduz riskli alanda kordon uygulanarak hayvan giriş-çıkışının yasaklanacağı, hastalık mahallindeki sahipli ve sahipsiz hayvanların aşılama ve sağlık kontrollerinin yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, hastalık mahallindeki sahipli ve sahipsiz hayvanların aşılama ve sağlık kontrollerinin yapılacağı, hasta hayvan tarafından ısırılan insanların sağlık teşkilatı ile iletişime geçmelerinin sağlanacağı belirtildi. Riskli alan içerisinde olası ısırık vakalarının takip edilmesine karar verilmiş olup idari ve tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Vatandaşlardan, herhangi bir olumsuz durumda en yakın sağlık birimine başvurmaları ve emniyet ile jandarma birimlerine haber vermeleri istendi. Sürecin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde titizlikle takip edileceği belirtildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda alınan tüm tedbirlerin sürecin takip edileceği bilgisine yer verildi. Konuyla ilgili olarak vatandaşların duyarlı olmaları ve gerekli önlemleri almalarının önemine vurgu yapıldı. Haber kaynağı olarak İhlas Haber Ajansı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuduz Tehlikesi: 2 Mahalle Karantinaya Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!