G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,24
CNY4,82
GBP44,74
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,41
GR. ALTIN2.989,39
BTC2.358.280,62

Küçük Canların Parasıyla Oynayan Yenidoğan Çetesi: 10 Bebeğin Ölümü Arkasında Gizli Soygun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Bebeklerin Ölümü ve Çetenin Faaliyetleri Ortaya Çıktı

Yenidoğan bebeklerin tedavi süreçleri ve ölümleri üzerinden çıkar sağladığı iddia edilen ‘Yenidoğan’ çetesine ilişkin hazırlanan iddianame, önemli ayrıntılar içeriyor. İddianamede, 22’si tutuklu toplam 47 şüpheli hakkında, bu çetenin faaliyet gösterdiği hastanelerin isimleri de yer almakta. İddianamede, ihmaller nedeniyle bebeklerini kaybeden ailelerden paranın tahsil edilmemesi üzerine hastanelerin, ölen bebeklerin çıkış işlemlerini yapmadığına dair görüşmelerin bulunduğu ifade ediliyor.

Şüpheliler Arasındaki Sözleşmeler ve Ödemeler

İddianameye göre, şüphelilerin haberleşmelerinde, Birinci Hastanesi’nde çalışan Emine Avcı’nın, hastanede acil tıp teknisyeni Hakan Doğukan Taşçı ile iletişime geçtiği belirtiliyor. Bu görüşmede, hastanede tedavi gören bir bebeğin ailesinden Hasan Basri Gök’ün elden para aldığını sorduğu ve Gök’ün, örgütün lideri Fırat Sarı’nın talimatı doğrultusunda, hastanelerden sevk edilmesi gereken bebeklerin nakil işlemlerini gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Bu durumda, Gök’ün, bir yabancı uyruklu bebeği Birinci Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımı’na sevk ettirdiği kaydedilmekte.

Hastane Ücretleri ve Ödemeler

Sevki yapılacak bebek için Hasan Basri Gök’ün, Birinci Hastane’ye sevk ettirmek adına aileden günlük 5 bin TL talep etmek istediği, ancak örgüt içerisindeki başka şahısların aileye hastanenin günlük ücretinin 5 bin TL olduğu yönünde bilgi verdiği yer alıyor. Bu durum üzerinden örgüt, aileden yarı yarıya kazanç elde etmeye çalıştı.

İşlemlerin Gizlenmesi ve Aile Üzerindeki Baskı

Ailenin hemen para veremeyeceğini söylemesi üzerine, örgüt liderinin Hasan Basri Gök’e para göndererek hastaneye 5 günlük yatış için 12 bin 500 TL yatırmasını talep ettiği, aileden daha sonra 25 bin TL istediği kaydedildi. Bu durumda hastanenin durumu öğrenmemesi için Hasan Basri Gök’ün işlemleri bizzat takip ettiği ifade ediliyor. Aile hastaneye geldiğinde, Hakan Doğukan Taşçı’nın kendisini doktor olarak tanıttığı, bebeğin hastanede vefat etmesinin ardından aile ödeme yaparken bu durumun açığa çıktığı belirtildi.

Ailenin Şikayeti ve Cenaze Teslimi

İddianamede yer alan bir diğer önemli ayrıntı, ailenin durumu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet etmesiyle birlikte cenazenin teslim edildiği. Aile, hastaneden gelen tepkiler üzerine cenazeyi teslim almayı başardı.

Cezai Talepler ve Ardındaki Gelişmeler

İddianamede, şüpheliler Fırat Sarı ve İlker Gönen’in, "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" gibi maddelerden 582 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi. Diğer şüpheliler hakkında da benzer suçlardan ceza talep edildiği ve hastanelerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması yönünde de taleplerin bulunduğu bilgisi mevcut.

Bu durum, ticari menfaat sağlamak üzere gerçekleştirilmiş olan illegal faaliyetlerin ciddi boyutlarda olduğunu gözler önüne seriyor. Adaletin sağlanması adına çalışmaların devam edeceği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Küçük Canların Parasıyla Oynayan Yenidoğan Çetesi: 10 Bebeğin Ölümü Arkasında Gizli Soygun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!