USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

Körfez Ülkelerinden Türkiye’ye Milyarlık Yatırımlar Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dubai Kraliyet İş Konseyi (Royal Business Council), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Körfez Ülkelerindeki Kraliyet Aileleri’nin yatırımlarını Türkiye’ye çekmek için kuruldu. Konseyin H. H. Sheikh Thaleb ve H.H. Sheikh Jamal Al Qassimi liderliğindeki Kraliyet Ailesi üyeleri, ülkemize milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaya hazırlanıyor.

Dizi Sektörü, İnşaat, Enerji, Spor ve Turizm Başta Olmak Üzere Çok Sayıda Alanda Yatırım Planlanıyor

Körfez Ülkelerinin Kraliyet Ailesi üyeleri, Türkiye’nin çeşitli sektörlerinde yatırım yapmayı planlıyor. Dubai Kraliyet İş Konseyi’nin Türk Başkanı Süleyman Taşçı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu: “Körfez Ülkelerinin Kraliyet Aileleri, Türkiye’deki dizi sektörü, inşaat, enerji, spor, gıda, yatçılık ve turizm gibi pek çok alanda yatırım yapmak istiyor. Toplamda milyarlarca dolarlık bir yatırım bekliyoruz.”

Süleyman Taşçı, Dubai Kraliyet İş Konseyi’nin Türkiye temsilcisi olarak Murat Sancak’a Temsilcilik Belgesi’nin takdim edildiğini sözlerine ekledi.

Körfez Ülkeleri ve Türkiye Arasındaki İşbirliği Derinleşiyor

Dubai Kraliyet İş Konseyi‘nin kurulması, Körfez Ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki köprünün daha da sağlamlaşması bekleniyor.

Son yıllarda Körfez Ülkeleri’nin Türkiye’ye olan ilgisi artıyor. Körfez Sermayesi, ülkemizin çeşitli sektörlerinde yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

Murat Sancak: “Körfez Ülkeleri, Türkiye’yi Önemli Bir Yatırım Merkezi Olarak Görüyor”

Sayın Murat Sancak, Dubai Kraliyet İş Konseyi Türkiye Temsilcisi olarak atandı. Sancak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Körfez Ülkeleri, Türkiye’yi önemli bir yatırım merkezi olarak görüyor. Özellikle BAE ve diğer Körfez ülkelerinin Kraliyet Aileleri, ülkemizde dizi sektörü, turizm, enerji, inşaat gibi alanlarda milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmayı planlıyor. Bu işbirliği, iki bölge arasındaki ekonomik ve ticari bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.”

Sancak, Körfez Ülkeleri ile Türkiye arasındaki iş birliğini geliştirmeye çalışacağını belirtti.

Körfez Ülkelerinin Kraliyet Aileleri, Türkiye’nin çeşitli sektörlerine milyarlarca dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Dubai Kraliyet İş Konseyi’nin kurulması, iki bölge arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da derinleşmesine öncülük edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Körfez Ülkelerinden Türkiye’ye Milyarlık Yatırımlar Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!