G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,81
EURO/USD1,10
BIST9.131,46
Petrol79,12
GR. ALTIN2.920,73
BTC2.160.980,79

Kongo’da Maymun Çiçeği Aşılama Kampanyası Başlatıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey-Kivu Eyaleti’nde Maymun Çiçeği Salgınına Karşı Aşılama Kampanyası

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Kuzey-Kivu eyaletinde Maymun Çiçeği (Mpox) salgınına karşı aşılama kampanyası başlatıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğusundaki Kuzey-Kivu eyaletinin başkenti Goma’da Maymun Çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlatıldı. Açıklamada, kampanya kapsamında 265 bin doz Maymun Çiçeği aşısı yapılacağı duyuruldu.

KDC’de bu yılın başından beri yaklaşık 5 bin doğrulanmış Maymun Çiçeği vakası tespit edildi, 620’den fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Maymun Çiçeği virüsü, fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşıyor. Virüsün neden olduğu vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek en önemli bulaş nedenleri arasında yer alıyor.

İlk belirtiler, virüsü kaptıktan sonraki 5 ila 21 günde ortaya çıkabiliyor. Virüs, genelde yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklara neden oluyor.

Özel bir yöntemi olmayan hastalığın tedavisi antiviral ilaçlarla yapılıyor. Vakaların büyük kısmı hastalığı hafif geçiriyor ve birkaç hafta içinde sağlığına kavuşuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kongo’da Maymun Çiçeği Aşılama Kampanyası Başlatıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!