G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,01
CNY4,81
GBP44,46
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
Petrol75,91
GR. ALTIN3.022,23
BTC2.312.954,89

Kocaeli’de Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı, 3 Bina Hasar Gördü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze’de Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşanan trajik bir doğalgaz patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, yedi kişi de yaralandı. Olay, Mevlana Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın dördüncü katında, nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana geldi.

Patlama anında, aralarında çocukların da bulunduğu toplam sekiz kişi yaralandı. Olayın ardından hemen bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, binadan çıkarılan yaralıları ambulanslarla hastanelere ulaştırdı.

Molozların altında kalarak ağır yaralanan 65 yaşındaki Günay Ergen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ergen’in cenazesi, Gebze Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Üç Bina ve Altı Araç Hasar Gördü

Patlamanın meydana geldiği katta büyük hasar görülürken, olay çevredeki üç binaya da zarar verdi. Patlamayla birlikte kopan parçaların düştüğü altı araç da hasar aldı. Olay yerinde güvenliği sağlamak amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik çemberi oluşturuldu.

İnceleme Devam Ediyor

Olayın ardından bölgeye giden Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AFAD, itfaiye, sağlık ekipleri ve doğalgaz firması temsilcilerinin hızla olay yerine sevk edildiğini duyurdu. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu belirten Vali Aktaş, incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada patlamanın yaşandığı binanın yeni bir yapıya sahip olduğunu ve doğalgaz kullanıldığını söyledi. Henüz teknik incelemenin tamamlanmadığını vurgulayan Özyiğit, yaralılardan bazılarının kısmi tedavi alıp taburcu olduğunu kaydetti.

Özyiğit, binada yaşayanlarla ilgili detaylı bir çalışma yapıldığını ve bina yöneticisinin de ifadesinin alındığını belirtti. Yaralıların tamamının aynı binadan olmadığını aktaran Özyiğit, “Binadaki şiddetli patlama, duvarların parçalanmasına sebep oluyor ve çevredeki binaları etkiliyor. Yaralılarımızdan bazıları karşı binalardan. İki binada daha hasar var. Araçlarda da hasar söz konusu.” ifadelerine yer verdi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, olayın başından itibaren tüm belediye ekipleriyle bölgedeki çalışmalara katıldıklarını belirtti. Teknik incelemelerin sürdüğünü ve ilerleyen saatlerde daha detaylı bilgi vereceklerini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kocaeli’de Doğalgaz Patlaması: 1 Ölü, 7 Yaralı, 3 Bina Hasar Gördü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!