G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Kocaeli’de 100 Yaşındaki Çınar Ağacının Kurtarılma Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmail Demircan Caddesi üzerinde bulunan bahçe, park ve yeşil alanların bakım ve düzenlemesini gerçekleştiren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 100 yaşındaki çınar ağacının tedavi ve bakımı yapıldı. Ekipler, ağacın yıkılma ve çürüme tehdidini ortadan kaldırmak için özel bir çalışma yürüttü.

Ağacın sağlıklı bir şekilde fiziksel gelişimini devam ettirebilmesi için gerekli tedavi ve bakım işlemleri gerçekleştirildi. Ekipler, ilk olarak ağaçta oluşan hasarları tespit etti ve bu bölgelere müdahale etti. Budama işlemi gerçekleştirilerek böcek ve mantar ilaçları uygulandı. Ayrıca, ağaç gövdesinde bulunan çürükler temizlenerek ölmüş dokular ortadan kaldırıldı. Kovuk içerisine mantar ve dezenfekte ilaçları sürülerek, ilaçlama çalışması gerçekleştirildi. 

Tedavi edilen bölgelerin kapatılmasının ardından kurumuş ve tehlike arz eden dalların budaması yapıldı. Bu sayede ağacın çevresel riskleri ortadan kaldırıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihi değere sahip ağaçların korunması ve bakımının yapılması konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Özellikle 100 yaşındaki çınar ağacının korunması, tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasına olanak tanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kocaeli’de 100 Yaşındaki Çınar Ağacının Kurtarılma Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!