G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

KNDS, Leopard 2 tankını temel alan Leopard 2A-RC 3.0 tankını tanıttı: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız-Alman savunma şirketi KNDS, Leopard 2 tankını temel alan Leopard 2A-RC 3.0 ana muharebe tankını tanıttı. Tank, komutan, topçu ve sürücü olmak üzere üç kişilik bir mürettebat için tasarlanmıştır ve insansız bir tarete sahiptir. Taretin tasarımı tankın gizlilik profilini geliştirirken hedef alınabilir alanı %30 oranında azaltmaktadır. Tank, hem doğrudan görüş hattı (3DLOS) hem de görüş hattı dışı (NLOS) çatışmalar için yapılandırılabilir silah setine sahip olup, hava aracı kontrolünü de içeren gelişmiş sensör takımıyla taktik ve durumsal farkındalık sunmaktadır.

Tankın görev kontrol sistemi dijital olarak çalışmakta olup, “X-by-Wire” teknolojisi kullanılarak dört boyutlu bir ateş kontrol sistemiyle donatılmıştır. Leopard 2A-RC 3.0, yapılandırmaya bağlı olarak 60 tondan daha az ağırlığa ve topla birlikte 11.17 metre uzunluğa sahiptir. Tankın 1.500 bg motoruyla 460 km menzil sağlayabilmekte ve 65 km/s hızın üzerine çıkabilmektedir.

Leopard 2A-RC 3.0, modern savaşın taleplerini karşılamak için güçlü performansı gelişmiş algılama yetenekleriyle birleştiren önemli bir yeni modeldir. Tankın sensör takımı, yüksek durumsal farkındalık ve savaş alanı etkinliği sunmak için lazer uyarı, optik algılama ve drone algılama gibi optronik ve çoklu algılama sistemlerini içermektedir. Bu yenilikler, askeri araç tasarımında otomasyona ve gelişmiş korumaya doğru bir geçişi işaret etmektedir.

Gelişen teknolojilerle birlikte, ana muharebe tanklarının modern savaştaki rolleri ve yeteneklerini yeniden tanımlamayı ve gelecekte savaş alanında kritik bir varlık olarak varlıklarını sürdürmeyi vaat etmektedir. İsrail’in 5. nesil Merkava ana muharebe tankının tanıtılmasının ardından KNDS’nin Leopard 2A-RC 3.0 modeli de dikkat çekmektedir. Bu yeni teknolojiler, askeri araçlardaki otomasyon ve sensör sistemlerindeki gelişmelerle gelecekte daha esnek ve uyarlanabilir savaş stratejilerine olanak sağlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KNDS, Leopard 2 tankını temel alan Leopard 2A-RC 3.0 tankını tanıttı: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!