G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,15
CNY4,80
GBP44,56
EURO/USD1,09
BIST9.009,96
Petrol74,53
GR. ALTIN2.943,26
BTC2.298.163,93

Kışın Gelişiyle Birlikte Dikkat Edilmesi Gerekenler! Hem Kovid-19’dan Hem de Grip Salgınından Korunma Yolları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarının yavaşça yaklaştığını belirten Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servis Sorumlusu ve Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkan Yardımcısı olan Çakır, bu mevsimde henüz büyük bir salgının patlak vermediğini ifade etti. Havaların soğumasıyla birlikte toplu ve kapalı alanlarda bulunmanın artacağını belirten Çakır, bu durumun insanları korunaksız hale getireceğini ve bir salgının kapıda olduğunu vurguladı.

Çakır, mevsimsel grip ve nezlenin beklendiği bu dönemde, evde basit ağrı kesicilerle dinlenerek geçirilebileceğini vurgulayarak, her grip vakasının acil servise başvurmasının gerekli olmadığını belirtti. Kovid-19 salgını döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Çakır, bu sayede solunum yoluyla bulaşan hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu söyledi.

Acil servislere grip nedeniyle başvurmanın artık bir akım haline geldiğini ifade eden Çakır, grip şikayetiyle hastaneye başvuran kişilerin çoğunlukla eve gönderildiğini belirtti. Serum takılmasının çok kısıtlı durumlarda gerektiğini ve bu konuda hekimin karar vermesi gerektiğine dikkat çeken Çakır, vatandaşları acil servisleri tıkamaktan kaçınmaları konusunda uyardı. Grip nedeniyle hastaneye başvurulması durumunda bulaşıcı hastalık riski ve hastalığın başkalarına da bulaşma olasılığının olduğunu belirten Çakır, grip döneminde evde istirahat ederek hastalığın geçirilmesini tavsiye etti.

65 yaş ve üzeri kronik hastalığı olanlar, kalp ve kanser hastalığı gibi özel gruplar ve sağlık çalışanlarının doktor önerisiyle grip aşısını yaptırmalarını şimdiden önerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kışın Gelişiyle Birlikte Dikkat Edilmesi Gerekenler! Hem Kovid-19’dan Hem de Grip Salgınından Korunma Yolları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!