G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,29
CNY4,81
GBP44,53
EURO/USD1,09
BIST8.847,48
Petrol74,45
GR. ALTIN2.944,81
BTC2.298.403,95

Kırklareli’nde Hayvan Ekmek Rüzgarı: Ölü Kediler ve Köpekler Üzerine Şok İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırklareli Belediyesi’nde yapılan son açıklamalara göre, şehirdeki çöplük alanında ölü bulunan kedi ve köpekler üzerine tartışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Derya Bulut, konuyla ilgili olarak duyduğu üzüntüyü ifade ederek, hayvanların itlaf edildiği iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bulut, yaşanan olayla ilgili olarak hem adli hem de idari soruşturma başlatıldığını ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de incelemelerde bulunduğunu bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Görüntüler, hepimizin yüreğini acıttı ve bizleri derinden üzdü. Son 48 saat içerisinde barınağımızda 8 köpek ve 9 kedi hayatını kaybetti. Hayvanların ölüm nedenlerine baktığımızda, köpeklerimizde kanlı ishal ve gençlik hastalığı, kedilerimizde ise herpes virüsü ve panlökopeni gibi ciddi hastalıkların etkili olduğunu görüyoruz” dedi.

Açıklamasında, hayvanlara gerekli tedavilerin uygulandığını ancak yine de hayatlarını kaybettiklerini vurgulayan Bulut, ölen hayvanlarla ilgili herhangi bir itlaf durumunun söz konusu olmadığını net bir şekilde ifade etti. “Bu konuda çalışan ekiplerimize sonuna kadar güveniyoruz,” dedi.

Ancak görüntülerin bazı ihmalleri işaret ettiğini söyleyen Bulut, gerekli idari soruşturmanın yapılacağını aktardı. “Eğer bu noktada bir ihmal varsa, bunun ortaya çıkmasını sağlayacağız ve üzerine düşen tüm görevleri yerine getireceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın şüphesi olmasın. Tarım ve Orman Müdürlüğü ile veterinerlerimiz konuyu incelemeye devam ediyor; yapılacak otopsi sonuçları da kamuoyuyla paylaşılacaktır,” diye ekledi.

Gelecek için alınacak önlemleri de vurgulayan Bulut, “Bu tür görüntülerin bir daha yaşanmaması için belediye olarak gerekli tüm tedbirleri alacağız,” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kırklareli’nde Hayvan Ekmek Rüzgarı: Ölü Kediler ve Köpekler Üzerine Şok İddialar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!