G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

KİPTAŞ, 25 Yılda Değil 4 Yılda Rekor Kırdı! İşte Detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan KİPTAŞ, kentsel dönüşümde ve depreme karşı dayanıklı konut imalatında son dört yılda sektörde öncü bir marka haline geldi. KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, Yeniçağ Yayın Grubu’nu ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İstanbul’da olası 7,5 büyüklüğündeki depremde 91 bin binanın ağır ve çok ağır hasar alacağının öngörüldüğünü belirten Kurt, 2019 Ağustos ayında göreve başlar başlamaz İstanbul Yenileniyor projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Kahramanmaraş depreminden sonra yapılan başvuruların arttığını belirten Kurt, 486 bin bağımsız birimin riskli olduğunu beyan ederek, 30 ilçede 30 bin 796 başvurunun yapıldığını ve bu kapsamda 12-13 bölgede yıkımların devam ettiğini açıkladı.

4 yılda 1 milyon 800 bine yakın vatandaşın başvuruda bulunduğunu belirten Kurt, şimdiye kadar 2 bin bağımsız yapının yıkıldığını ve 560 bağımsız yapının anlaşma sürecinde olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşüm projelerinin vatandaşlarla anlaşarak ilerlediğini vurgulayan Kurt, KİPTAŞ’ın bu alandaki başarısını sosyal medya hesaplarından da paylaştıklarını belirtti. İstanbul’un 26 bölgesinde devam eden inşaat projeleri olduğunu dile getiren Kurt, İstanbul’da merkezi hükümetle İBB arasında işbirliği olmadığı takdirde kentsel dönüşümün tamamlanamayacağını ancak umutsuzluğa kapılmadıklarını ifade etti.

KİPTAŞ’ın çocuklara yönelik depreme karşı bilinçlendirme çalışması da hakkında bilgi veren Kurt, 6-10 yaş grubuna hitap eden bir kitap hazırladıklarını ve bu kitabı mahalle muhtarlarına dağıttıklarını söyledi. Deprem konusunda çocukları ve gençleri bilinçlendirebilmek adına pedagoglarla işbirliği yaparak hazırlanan kitabı çocuklara dağıttıklarını belirten Kurt, bu sayede gelecekte daha bilinçli bir toplum oluşacağına inandıklarını dile getirdi.

Yeni dönemde dar gelirlilere ve emeklilere büyük kolaylık sağlayacaklarını belirten Ali Kurt, göreve geldiklerinde İstanbul Yenileniyor projesine başvuran dar gelirli vatandaşlara inşaat maliyetlerinin yüzde 60-65’ini karşılayacaklarını açıkladı. Bu kapsamda yaklaşık 70 milyar liralık bir fon ayırdıklarını belirten Kurt, 50 bin konuta mali yardım yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan bu projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Kurt, KİPTAŞ’ın sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çektiklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KİPTAŞ, 25 Yılda Değil 4 Yılda Rekor Kırdı! İşte Detaylar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!