G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,31
GR. ALTIN2.882,30
BTC2.163.173,88

Kim Jong-Un, Kuzey Kore’de yeni topçu silahlarının üretimine talimat verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, son silah testinde 240 milimetrelik çoklu roketatar sisteminin en gelişmiş versiyonunun başarıyla test edildiği tatbikatta yer aldı. Bu gelişmenin ardından yeni topçu silahlarının üretimine ve ordunun bu silahlarla donatılmasına talimat verdi.

Kim Jong-Un’un liderliğinde gerçekleştirilen askeri tatbikatta 240 milimetrelik çoklu roketatar sisteminin en gelişmiş versiyonunun başarılı bir şekilde test edildiği açıklandı. Silahın manevra ve fırlatma kabiliyeti açısından türünün en gelişmişi olduğu belirtildi. Tatbikat sonucunda, Kim Jong-Un’un yeni topçu silahlarının üretilmesi ve ordunun bu silahlarla donatılması yönünde talimat verdiği bildirildi.

Kuzey Kore, son dönemde gerçekleştirdiği silah testleriyle Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerine neden olmaktadır. En son Savunma Bilimleri Akademisi Drone Enstitüsü tarafından üretilen insansız hava araçlarının (İHA) test edilmesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Kim Jong-Un’un da çeşitli tiplerde daha fazla intihar drone’nunun üretilmesi talimatı verdiği bilinmektedir.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un bizzat yönettiği askeri tatbikatta 240 milimetrelik çoklu roketatar sisteminin en gelişmiş versiyonunun başarılı bir şekilde test edildiği açıklandı. Bu silahın tahrip gücü ve diğer alanlardaki başarısı kanıtlandı. Tatbikat sonrasında Kim Jong-Un’un yeni topçu silahlarının üretilmesi talimatını verdiği belirtildi. Ayrıca, Kuzey Kore’nin nükleer silah ve balistik füze programının yanı sıra konvansiyonel silah üretim faaliyetlerine hız kazandırdığı vurgulandı.

Sonuç olarak, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un 240 milimetrelik çoklu roketatar sisteminin en gelişmiş versiyonunun başarılı bir şekilde test edildiği askeri tatbikat sonrası yeni topçu silahlarının üretilmesi ve ordu birliklerinin bu silahlarla donatılması talimatını verdiği görülmektedir. Ayrıca ülkenin son dönemlerde gerçekleştirdiği silah testleriyle bölgede güvenlik endişelerine yol açtığı da belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kim Jong-Un, Kuzey Kore’de yeni topçu silahlarının üretimine talimat verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!