G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Kılıçdaroğlu’nun Bayraktar’a Hakaret Davası Yeniden Görülmeye Başlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruşması görülmeye başlandı. Kılıçdaroğlu duruşmaya katılmadı ancak avukatları hazır bulundu. Mahkeme hakimi, Erdoğan Bayraktar’ın avukatının şikayetten vazgeçtiğine dair dilekçeyi tutanağa geçirdi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Anayasa’nın 83. maddesi gereğince, TBMM’de yapılan konuşmaların yargı konusu olamayacağını belirterek, davada düşme kararı verilmesini talep etti. Çelik, mahkemeye davanın başından beri açılmaması gerektiğini ve uzun süren yargılamanın hukuksuzluğu devam ettiğini savundu.

Mahkeme, dava dosyasının mütalaası için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 2 Mayıs’a erteledi. İddianamede, Kılıçdaroğlu’nun 26 Kasım 2014’te CHP’nin Beşiktaş’ta düzenlediği toplantıda Erdoğan Bayraktar’a hakaret içerikli ifadeler kullandığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu hakkında 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi, daha önce verilen düşme ve durma kararlarına rağmen, davanın sürdüğünü belirtti. Yerel mahkeme, davanın daha önce düşürülmesi gerektiğine karar vermişti ancak üst mahkeme kararı bozdu ve davaya devam edilmesine karar verildi.

Yeniden başlayan davada tarafların avukatları hazır bulundu ve dosya esas hakkında mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcılığına gönderildi. Mahkeme, davada durma kararı verdi ve Cumhurbaşkanlığı yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenlerin dosyalarını Adalet Bakanlığına gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Kılıçdaroğlu’nun dosyasını işleme koydu ve yasama dokunulmazlığının kaldırıldığını belirtti.

Mahkeme, dava dosyasını yeni bir esasa kaydederek, duruşma günü belirledi. Bu süreçte davanın uzunluğu ve hukuki karmaşıklığı dikkat çekerken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakaret suçlamalarıyla yargılanmaya devam edeceği belirtiliyor. Gelecek duruşma, 2 Mayıs’ta görülecek ve davanın seyrine ilişkin yeni gelişmeler bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’nun Bayraktar’a Hakaret Davası Yeniden Görülmeye Başlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!