G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

KF-21 Savaş Uçağı Canlı Test Atışı İçin Hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’nin geliştirdiği KF-21 savaş uçağı, Meteor füzesi ile canlı test atışı yapacak. Yapılan açıklamalara göre, KF-21 savaş uçağı prototipi, Meteor füzesi ile ilk canlı test atışını gerçekleştirecek. Bu testin Güney Kore’nin güney kıyılarında planlandığı belirtiliyor. KF-21, Mart 2023’te Meteor füzesi ile yapılan test atışından sonra şu anda devam eden genel test programında kullanılan 4 prototip uçağa sahip. Toplamda 6 prototip, uçuş testlerinde kullanılacak.

Geçtiğimiz mart ayında KF-21 savaş uçağının 5. prototipi, havadan yakıt ikmali testini başarıyla gerçekleştirmişti. Savunma Tedarik Programı İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, KF-21 Boramae adlı uçak, Sacheon’daki bir hava üssünden havalandıktan sonra Güney Kore Hava Kuvvetleri’nin A330 Çok Amaçlı Tanker Taşıma uçağı ile yakıt ikmali gerçekleştirdi. Bu test sayesinde uçağın operasyonel menzilinin yüzde 50 artması bekleniyor. Havadan yakıt ikmali yeteneği, modern savaş uçakları için önemli bir avantaj olarak gösteriliyor.

KF-21 savaş uçağı, havada yakıt ikmali yeteneklerini çeşitli uçuş irtifaları ve hızlarında test etmeye devam etmeyi planlıyor. Savunma Tedarik Programı İdaresi, bu yeteneğin uzun menzilli görevlerde ve Hava Kuvvetleri’nin operasyonel sürelerini artırmak için çok önemli olduğunu belirtiyor. Bu testler sayesinde uçağın operasyonel menzili ve süresi genişletilerek savaş kabiliyetleri en üst düzeye çıkarılacak.

KF-21 savaş uçağı ve Meteor füzesi arasındaki bu canlı test atışı, Güney Kore’nin savunma sanayiindeki ilerlemeleri ve teknolojik kabiliyetlerini ön plana çıkarıyor. Güney Kore, savaş uçağı ve füze teknolojilerindeki gelişmelerle bölgede ve uluslararası alanda kendine sağlam bir yer edinmeyi hedefliyor. KF-21 savaş uçağının, Meteor füzesi ile gerçekleştireceği bu test, ülkenin savunma sanayiindeki yükselişini açıkça gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KF-21 Savaş Uçağı Canlı Test Atışı İçin Hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!