G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,14
CNY4,88
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol72,05
GR. ALTIN2.915,07
BTC2.202.679,84

Katar Başbakanı: Ateşkes Müzakereleri Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, son zamanlarda devam eden ateşkes müzakereleri hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Al Sani, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrine yönelik kara saldırılarının, Tel Aviv ile Hamas arasındaki ateşkes sürecini ve esir değişimini geciktirdiğini ifade etti. Ancak, arabuluculuk çabalarının devam ettiğini vurguladı.

Sani, bugün başlayan ve iki gün sürecek olan Katar Ekonomik Forumu’nun açılış oturumunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İsrail’in Refah’taki operasyonunun Gazze’deki müzakereleri geciktirdiğini ancak Doha’nın arabuluculuğunu sürdürdüğünü belirtti. Al Sani, son dönemdeki aksaklıklara rağmen arabuluculuk çabalarının devam ettiğini dile getirdi.

Katar’ın arabuluculuğu sayesinde, Gazze’deki rehinelerin serbest bırakıldığını hatırlatan Al Sani, “Biz arabulucu olarak istismar edilmek istemiyoruz. Rolümüzün arabuluculukla sınırlı olduğunu herkese açıkça ifade ettik ve herkes, mevcut arabuluculuğa, savaşı durdurmaya ve rehineleri kurtarmaya odaklandı” şeklinde konuştu. Ülkesinin arabuluculuğunu, Gazze’deki saldırılar nedeniyle uzun ve karmaşık bir süreç olarak nitelendiren Al Sani, Gazze’de ateşkes sağlanması ve Filistinlilere yönelik zulmün sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Katar Başbakanı Al Sani, ülkesinin iki devletli çözüme inandığını ve Batı Şeria ile Gazze’de Filistin uzlaşısıyla sağlanacak tek Filistin hükümetine destek verdiğini vurguladı. Ancak İsrail’in Gazze’deki Filistin yönetimini reddettiğini ifade ederek, bu konuda eleştirilerde bulundu. Sonuç olarak, Al Sani’nin açıklamaları, Katar’ın bölgedeki ateşkes sürecindeki arabuluculuk çabalarını ve hedeflerini net bir şekilde ortaya koydu.

Haber kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katar Başbakanı: Ateşkes Müzakereleri Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!