G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Karacabey’de Batan Kargo Gemisinin Kaptanına Ait Ceset DNA Testi İle Belirlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dutliman Mahallesi sahilinde 28 Mart tarihinde bulunan ceset, Karacabey açıklarında batan kargo gemisinin kayıp 3 personelinden birine ait olduğu tespit edildi. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan DNA eşleşmesinde cesedin, kargo gemisi “Batuhan A”nın kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’a ait olduğu belirlendi. Uyanık’ın cenazesi ailesine teslim edildi.

Marmara Adası’ndan 14 Şubat’ta hareket eden ve Gemlik ilçesine gitmekte olan “Batuhan A” adlı kargo gemisi, kötü hava koşulları nedeniyle 15 Şubat’ta Karacabey açıklarında battı. Kıyıdan 4 mil açıkta denizin tabanına oturan gemide bulunan 6 kişilik mürettebattan 3’ü kaybolmuştu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçlar, gerçekleştirdikleri dalışlarda aşçı Zeynep Kılınç ve yağcı Hüseyin Tutuk’un cesetlerine ulaşmıştı. Murat Altıntaş’a ait ceset ise Imralı Adası açıklarında bulunmuştu. Enkazdaki aramalar 1 Mart’ta sonlandırılmıştı.

Önceki ceset bulmalarından sonra, 28 Mart’ta Dutliman Mahallesi sahilinde Hasan Mehmet Uyanık’a ait bir ceset bulundu. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan DNA testi sonucunda cesedin kaptana ait olduğu teyit edildi. Bu durumda, kargo gemisinin tüm mürettebatının cansız bedenlerine ulaşılmış oldu.

Geminin sahibi Murat Altıntaş ve kaptan Hasan Mehmet Uyanık ile birlikte, mürettebattan Zeynep Kılınç, Hüseyin Tutuk ve diğer personel de kazada hayatını kaybetmişti. Denizaltında gerçekleştirilen arama çalışmaları sonucunda tüm kayıp personellere ulaşılmış oldu. Cesetlerin ailelerine teslim edilmesiyle birlikte, acı kayıpların yas süreci başlamıştı. Kazanın detayları ve sorumlularına dair soruşturmalar devam ederken, gemi faciası bölgede derin bir üzüntü ve endişeye neden olmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karacabey’de Batan Kargo Gemisinin Kaptanına Ait Ceset DNA Testi İle Belirlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!