G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,52
GR. ALTIN2.919,06
BTC2.149.964,97

Kamu Kurumlarına Yeni Tasarruf Tedbirleri Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu kurumlarında uygulanacak tasarruf tedbirleri, hükümetin enflasyonu düşürme hedefi doğrultusunda adım adım hayata geçiriliyor. Kabine toplantısında ele alınan tedbirler, ikinci yarıda sıkı şekilde uygulanacak. Merkezi takip sistemiyle harcamaları kontrol altına alınacak olan kurumlar, uyarılara rağmen tasarruf sağlayamazlarsa çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler. Kesinti yapılacak kalemlerin listesi hazırlandı ve zorunlu ihtiyaçlar haricinde herhangi bir harcama yapılmayacak.

Yeni bina alımı ya da kiralanmasına izin verilmeyecek, bunun yerine araştırılmadan önce diğer kurumların mevcut binaları değerlendirilecek. Personel ve araç ihtiyaçları ise diğer kurumlar arasında yardımlaşma yoluyla karşılanacak. Kamuya yapılacak personel alımları emeklilik durumuna göre sınırlandırılacak ve fazla personel bulunan kurumlardan ihtiyaç karşılanacak. Araç ihtiyacı olan kurumlar da yeni araç alımı yerine mevcut araçlardan faydalanacaklar.

Bütçe açığını düşürmek amacıyla gelir kalemlerinde artış sağlanacak ve vergiye uyum konusunda çalışmalar yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu doğrultuda denetimlerini artırarak bütçe gelirlerinde artış ve yeni tasarruf tedbirleriyle bütçe açığının hedeflenenden az olmasını bekliyor. 100 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlanması hedeflenirken, bazı bakanlıklar ikinci yarıda beklemeden tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladı.

Hazırlanan genelgelerle İl Müdürlükleri ve taşra teşkilatları uyarıldı ve tasarruf edilecek kalemler belirlendi. Kamu kurumlarına yapılan harcamaların sıkı bir şekilde takip edilmesi ve gereksiz harcamalardan kaçınılarak tasarruf sağlanması, hükümetin ekonomik istikrarı sağlama yolunda attığı adımlardan sadece biri. Tasarruf tedbirlerinin başarılı bir şekilde uygulanmasıyla, bütçe açığı düşürülerek ekonomik istikrarın devam etmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kamu Kurumlarına Yeni Tasarruf Tedbirleri Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!