G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.917,82

Kainat Holding İddialarıyla Binlerce Vatandaşı Dolandırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kainat Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir şirket aracılığıyla binlerce vatandaşın dolandırıldığı iddia edilmektedir. Firma, İstanbul ve diğer illerde güneş enerjisi santralleri kurulacak arsaları yüksek fiyatlarla satmıştır. Arsalara yatırım yapmaları karşılığında 10 yıl boyunca sabit kira geliri alacakları vaadiyle binlerce kişiyi kandırarak kayıplara karışmıştır. Firma yetkilileri, gerçekçi olabilmek adına mağdurların hesaplarına aylarca kira geliri adı altında para yatırmış ancak Nisan ayında ödemeleri durdurmuştur. Bunun üzerine dolandırılan vatandaşlar Bakırköy Adliye Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Dolandırıldığını iddia eden Ercan Kandemir, güneş enerjisi santrali kurulacak arsaları kooperatif olarak aldıklarını ve vaat edilen kira geliriyle dolandırıldıklarını belirtmiştir. Aldıkları arsalar üzerinde beklenen güneş enerjisi santrallerinin kurulmadığını fark eden mağdurlar, Manisa ve Kütahya’da küçük çaplı santraller dışında bir işlem yapılmadığını görmüşlerdir. Toplamda 200 bin TL civarında para yatıran Kandemir, aylık 20 bin TL civarında kira ödemesi alacakları sözüyle kandırıldıklarını ifade etmiştir.

Şirket bünyesinde çalışan Suat Aldemir ise binlerce kişinin yatırım yaptığını ve kayıtlı olarak bin 500 kişinin olduğunu belirtmiştir. Yatırımcılara kooperatif bünyesinde hisse alarak kira garantisi verildiğini ve bu sisteme yoğun ilgi gösterildiğini açıklamıştır. Yaklaşık 7 bin kişinin ise kaydının alınmadığını düşünen Aldemir, vaatler arasında en ilgi çekicisinin 10 yıl kira garantisi olduğunu ve 100 bin TL yatırım yapan kişinin aylık 8 ila 10 bin TL arası kira geliri elde ettiğini belirtmiştir. Nisan ayının 5. gününden itibaren hiç kira ödemesi yapılmadığını dile getiren Aldemir, çalışanlar olarak suç duyurusunda bulunduklarını ve yetkililerle iletişim kuramadıklarını açıklamıştır.

Dolandırıldığını söyleyen Engin Deveci, reklamlar ve lisanslı belgelerle kandırıldıklarını ve bu aydan itibaren kira geliri alamadıklarını ifade etmiştir. Mağdur olan vatandaşlar, Bakırköy Adalet Sarayı’na giderek suç duyurusunda bulunmuşlardır. Deveci, dolandırıcılık konusunda dikkatli olunması gerektiğini ve Kainat Holding’in yanı sıra benzer birçok şirketin aynı yöntemi kullandığını belirtmiştir.

Sonuç olarak, Kainat Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir şirketin binlerce vatandaşı güneş enerjisi santralleri için arsa alarak dolandırdığı iddiaları ortaya çıkmıştır. Mağdurların suç duyurusunda bulunmasıyla olayın yargıya intikal etmesi beklenmektedir. Dolandırıcılık vakalarında dikkatli olunması ve vaatlerin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kainat Holding İddialarıyla Binlerce Vatandaşı Dolandırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!