G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,97
CNY4,88
GBP45,56
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.927,45
BTC2.081.803,49

Kahramanmaraş’ta Ebrar Siteleri K Blok Hukuki Süreci Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat depreminin yıkıcı etkilerinin sembol yapılarından biri olan ve yaklaşık 1400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Siteleri’ndeki K bloğu ile ilgili hukuki sürecin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanan Lütfi Timurbanga (57), Hüseyin Nar (51) ve diğer sanıklar, mağdur yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

Diğer yandan, Tevfik Tepebaşı (81), Ahmet Doğan (51) ve Atilla Öz (62) isimli tutuksuz sanıklar, video konferans sistemi SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, firari sanık Mustafa Timurbanga (55) duruşmaya katılmadı. Hüseyin Nar ve Lütfi Timurbanga suçlamaları reddetti ve mahkemede savunma yaptılar.

Yasemin Kozaklı, ailesini depremde kaybeden sanıklardan şikayetçi oldu ve adalete seslendi. Duruşmanın sonunda mahkeme, Hüseyin Nar’ın dosyasının ayrılmasına ve dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilerek incelenmesine karar verdi. Ayrıca, duruşma 17 Ekim tarihine ertelendi.

Avukat Mustafa Mert Doğan, sanıkların bilinçli taksirden yargılandığını belirterek, olası taksirle yargılanmaları gerektiğini ifade etti. Doğan, kamu görevlilerinin henüz yargılanmamış olmasını eleştirerek adaletin gecikmesini kabul etmediklerini vurguladı. Depremzedeler ve ailelerinin mücadelesine devam edeceklerini belirtti ve kamu görevlilerinin de aynı şekilde yargılanmasını talep ettiklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş’ta Ebrar Siteleri K Blok Hukuki Süreci Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!