G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Kahramanmaraş’ta Deprem Davası: 4 Sanık Yargılanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı’nda toplam 52 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili dava devam ediyor. Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Harun Gümüşer, Muhammet Karaaslan ve tutuksuz sanık Nasuh A. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı ise cezaevinde bulunmaktaydı ve SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşma sırasında sanıklar savunmalarını yaparken, bilirkişinin adil olmadığını ve daha önceki beyanlarının geçerli olduğunu belirttiler. Gümüşer, 25 yıllık mühendislik geçmişine vurgu yaparak Kahramanmaraş’ta birçok projeye imza attığını söyledi. Karaaslan ise daha önce verdiği ifadelerin geçerliliğini koruduğunu ifade etti. Tutuklu sanık Kazancı ise 14 aydır cezaevinde olduğunu ve ailesiyle birlikte depremin etkilerini hala hissettiklerini dile getirerek tahliyesini talep etti. Tutuksuz sanık Nasuh A. ise binayla ilgili ticari bir faaliyeti olmadığını, sadece arsa sahibi olduğunu belirtti.

Müşteki Neslihan Kazancı ise babasını Reyyan Apartmanı’nda kaybettiklerini ve sorumlularından şikayetçi olduklarını ifade etti. Diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar verirken duruşmayı 5 Temmuz tarihine erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor. 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren 52 kişinin aileleri ve yakınları ise adaletin yerine getirilmesi ve sorumluların cezalandırılması için mahkeme sürecini yakından takip etmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş’ta Deprem Davası: 4 Sanık Yargılanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!