Kahramanmaraş’ta, sağlık altyapısını güçlendirmek amacıyla inşa edilen 400 yataklı Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi’nin mobilyaları, Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümü tarafından üretiliyor.
6 Şubat deprem felaketinin ardından şehirdeki sağlık hizmetlerini güçlendirmek için başlatılan bu projede, yeni hastane 12 Şubat 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla düzenlenen bir törenle hizmete girdi.
Yeni hastanede, laboratuvar mobilyaları, ilaç dolapları, depolama üniteleri, tedavi hazırlama alanları, masalar, evrak dolapları ve karşılama bankoları gibi özel tasarım ürünler, 4 öğretmen, 1 teknisyen ve 65 öğrencinin ortak çabasıyla üretiliyor. Ayrıca döner sermaye işletmesi kapsamında, okuldaki fabrikadan çıkan ürünler sayesinde birçok kamu kurumunun mobilya ihtiyaçları karşılanıyor. 2024 yılında, bu üretim faaliyetleri yaklaşık 8 milyon lira ciro elde ederek bölge ekonomisine katkıda bulundu.
Sağlık sektörüne yönelik olumlu katkı sağlayan öğrenciler ve öğretmenler, Kahramanmaraş’ın üretim gücünü eğitimle birleştirerek önemli bir başarı gösteriyor ve bu sayede şehir için değer yaratan projelere imza atıyorlar.
Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni olan Mehmet Kırcı, “Öğrencilerimizle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının mobilya ihtiyaçlarını üretiyoruz. Şu anda, Kahramanmaraş Acil Durum Hastanesi’nin mobilyalarının üretimindeyiz. Hastanenin ihtiyaç duyduğu tedavi üniteleri, depolama üniteleri ve ilaç dolapları gibi pek çok ürünü öğrencilerimizle beraber hazırlıyoruz. Ürettiklerimizi montajını yaparak teslim ediyoruz. Bu süreçte öğrencilerimiz, aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar” şeklinde açıklama yaptı.
Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknisyeni Günali Şeker ise, “Öğrenci arkadaşlarla birlikte üretim yapmanın keyfini yaşıyoruz. Şu anda hastane için çalışmalar yürütüyoruz, ancak daha önce de birçok başarılı projeye imza attık” dedi.
11. Sınıf öğrencisi Abdülkadir Yanar, “Üretim yapmanın getirdiği duygu tarif edilemez. Hocalarımızla birlikte çalışarak öğreniyoruz ve aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Ürettiğimiz şeyleri görmek, gerçekten gurur verici” ifadelerini kullandı. – KAHRAMANMARAŞ