G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,32
CNY4,81
GBP44,57
EURO/USD1,09
BIST8.837,42
Petrol74,31
GR. ALTIN2.951,48
BTC2.306.949,02

Kadın Cinayetleri Üzerine Tartışmalı Sözleriyle Gündeme Gelen AKP’li Aydemir, Partisinden İstifa Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Latif Aydemir, kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle partisinden ihracı istenmesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) istifa etti.

Aydemir, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin önceki gün yaptığı toplantıda, “Bayanlar haklı gerekçelerini ortaya koydular. Kadınlarımızı, hanımlarımızı tenzih ediyorum; fakat erkekler arasında, bazıları için söylemek gerekir ki, öldüren kadar ölenler de suçludur. Bu konuya derinlemesine eğilmek lazım” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, geniş bir tepkiyle karşılandı.

Tepkilerin hemen ardından, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydemir’in partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Bugün sosyal medya hesabından bir duyuru yapan Latif Aydemir, konuşmasının yanlış bir şekilde yansıtıldığını ve bu durumun kendisine zarar vermek amacıyla yapıldığını ileri sürdü. Kadına yönelik şiddeti önlemeyi hedefleyen 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un mağduriyet yarattığına dikkat çeken Aydemir, şu şekilde devam etti:

“Üç kızımla birlikte, mensubu olduğum parti ve çeşitli derneklerle kadınların toplumsal yaşamda yer alması ve değer görmesi adına mücadele ettim. Uzun yıllar boyunca süren bu çabamın, çarpıtılan sözlerim yüzünden zarar görmesinden dolayı derin bir üzüntü yaşıyorum. Mecliste söylediğim sözler, amacımın dışında kamuoyuna yansıtılarak toplumsal bir yanlış algı yaratmıştır. Burada vurgulamak istediğim asıl durum, şiddet ve cinayetlerin önlenmesi amacıyla ölüm ve buna yol açan etkenler ile zihniyetin sorgulanması gerektiğidir. Kadınları tenzih ederek yaptığım bu konuşmada özellikle, 6284 sayılı yasanın yanlış uygulanmasının neden olduğu mağduriyetlere dikkat çekmek istiyordum. Yanlış anlaşılan sözlerim için kamuoyundan özür diler, 2002 yılından bu yana her kademesinde görev aldığım Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, partimin zarar görmemesi adına istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Cinayetleri Üzerine Tartışmalı Sözleriyle Gündeme Gelen AKP’li Aydemir, Partisinden İstifa Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!